Jelena Krsmanović
Facebook/Jelena Krsmanović
jelena marjanovic

privatna arhiva

Jelena Marjanovic, Foto: Privatna arhiva

Jelena Krsmanović Marjanović je sa 13 godina počela da se takmiči na muzičkim festivalima. Već na prvom nastupu je zablistala, a posle toga su uspesi počeli vrtoglavo da se nižu!

- Jelena je još kao devojčica znala da će se jednog dana baviti muzikom. Sećam se kada mi je pričala da je kao dete često pevala ispred ogledala. Dar za muziku je prvi primetio njen otac i nastavio je da je podržava u tome - priča za „Alo!” Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

Prvi nastup Jeca je, prema Teodorinim rečima, imala sa svega 13 godina.

- Bilo je to na „Prvom glasu Vojvodine”. Upravo na tom takmičenju je dobila i prvo priznanje! Tada je osvojila drugo mesto. Kasnije su se samo nizale nagrade i pehari. Tada je probila led i posle tog festivala je stalno išla na takmičenja. Na festivalu „Moravski biser” 1997. godine predstavila se prvi put svojom pesmom „Zvoni, zvoni” i tada je osvojila nagradu - priseća se sestra.

l Jelena je bila miljenica publikei žirija gde god da se pojavi.

- Na jednom takmičenju u žiriju je bila legendarna Lepa Lukić. Ona je bila oduševljena Jecinom pojavom i pevanjem. Sledećeg puta su se srele mnogo godina kasnije, na snimanju „Granda”. Na Jelenino iznenađenje, Lepa joj je odmah prišla. Izgrlile su se i izljubile! Jelena je bila ushićena kada je pričala o susretu sa kraljicom narodne muzike - prepričava nam Teodora sa setom u glasu.

jelena marjanovic

privatna arhiva

Jelena Marjanovic, Foto: privatna arhiva

 Svoj prvi album je snimila 2000. godine, kad je još bila maloletna. 

Kao mala obožavala je Draganu Mirković

- Samo je njene pesme pevala! U međuvremenu, pojavila se Cecina kaseta „To, Miki” i tada je i nju zavolela. Ceca joj je čak pružila i podršku. Bila je oduševljena Jecinom pojavom na „Grandu” 2002. godine - tvrdi Teodora Krsmanović.

- Album je izašao u produkciji „Renome” iz Bijeljine. Ona je tada napravila čudo u Republici Srpskoj sa pesmom „Srecan ti rođendan”. Tada je uglavnom sa tatom nastupala u Srbiji i Bosni. Nije maštala o CD-u ,jer iza sebe ima dva albuma. Drugi album je izašao za „Grand” 2001, uoči dočeka Nove godine. Maštala je da stvara lepe pesme i snima ono što voli. Nije bila svesna popularnosti, niti toga da je postala zvezdica. U vreme kada je „Grand” bio najpopularniji i kada je objavila „Ćao, mali”, bila je idol klinaca.

I dok su se pesme vrtele i svi su se pitali gde je to čudo od devojčurka, ona je pravo sa scene „Granda” trčala da se igra sa decom iz kraja - navodi Jelenina sestra  od strica Teodora Krsmanović.

Komentari (5)

GLUMICA

07.10.2017 21:08

SA 13 pehar sa 14 se zaljubila u Zorana i tu joj je bio kraj,samo je bilo pitanje vremena

Korisnik Alo

08.10.2017 08:36

@GLUMICA - Glumice, pod znacima navoda, cini se da i ti spadas u psihopate .

zeljko

07.10.2017 22:54

staj e zivot. kad nema ko da te cuva.meni je bilo lepo za vreme tita.niko me nije zvao u rat.ali posle tita pocelo je .i sada niko nezna kako da zoran i vladimir otac i zoranov brat.priznaju ubitstvo.ali kod tita se znalo sve.

Devojcice i dijademe

08.10.2017 04:12

Dete je bilo zrtva bolesnih planova svog tate.On joj je trasirao put i otvorio vrata pakla.Ona mu je bila izvor prihoda,i nema sumnje da se bas potrudio da od nje napravi zlatni rudnik.Jadno dete.

Dolijace , potrudi se policijo ma ko da je , pa nije je Putin ub

08.10.2017 17:11

Jelena je jednostavno rodjena zvezda, takav talenat se retko radja o dobroti , ne znam jer je ne poznajem, ali koliko se da zakljuciti iz novinskih tekstova bila je predobra sto inace sa polusvetom nije tako dobro pa ko li je ubi majku mu jebem monstrumsku .