Marko Đurić
Mladen Šurjanac
Marko Đurić

Mladen Šurjanac

Marko Đurić, Foto: Mladen Šurjanac

- Odluka FIFA je najdrastičniji primer upliva politike u sport i neodgovorno zatvaranje očiju pred nesagledivim posledicama koje će ova odluka imati na fudbal - ocenjuje se u saopštenju.

FIFA je, umesto da se brine o interesima sporta, ovime na sebe preuzela ulogu političkog tela, potpuno zanemarujući činjenicu da će reprezentacije zemalja koje ne priznaju jednostrano proglaššenu nezavisnost Kosova biti dovedene pred veoma težak izbor ukoliko dođu u situaciju da igraju protiv selekcije nepostojoće države.

Kancelarija za KIM očekuje da će poništavanje odluke UEFA pred sudom u Lozani za posledicu imati i opoziv današnje odluke FIFA.

 

Komentari (1)

rade

13.05.2016 22:14

Kakva politika kada je 141 zemlja glasala za a 23 protiv o cemu pricate ovo je realnost ,Srbija treba da se okrene svojim gradjanima i ljudima i deci koji jedva sastavljaju kraj sa krajem a ne da finansira kojekakve sulude projekte u Bosni i Kosovu ,a narod u Srbiji muku muci .Kosovo je nezavisno svidelo se to nama ili ne to je cinjenica i tu mi nista me mozemo da promenimo jer se nikada nizasta i nismo pitali ,zato da se okrenemo svom narodu i pomoci deci .