Najbliži je Sportingu:  Nikola  Maksimović
Aleksandar Dimitrijević
Najbliži je Sportingu:  Nikola  Maksimović

Aleksandar Dimitrijević

Najbliži je Sportingu: Nikola Maksimović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Kapiten mlade reprezentacije, koji je briljantnom igrom u finalu Mundijalita u Novom Zelandu vodio Srbiju do svetske titule, u razgovoru za naš list kaže da je pravo vreme za promenu sredine nakon dve sezone provedene u Kazahstanu.

- Imali smo odličnu godinu. Osvojili smo prvenstvo i Kup i zaista smo svi kolektivno zadovoljni. U Ligi Evrope smo imali nešto veća očekivanja. Nadali smo se da možemo da prođemo grupu, ali smo u prvim utakmicama, posebno na meču na Kipru, kada smo pali u završnici, već bili u zaostatku. U principu, pet bodova je dobar uspeh za tim iz Kazahstana. Domaća liga je dobra, odlično se radi, ali mislim da je sada pravo vreme da promenim sredinu - rekao je Nemanja Maksimović za „Alo!“.

Već mesecima se spekuliše da u redu za srpskog fudbalera stoje klubovi poput Sportinga, Rome, Liona, Sevilje, Valensije...

- Još nisam odlučio. Stalno sam u kontaktu sa menadžerom i konsultujemo se koje su najbolje opcije. Neću da prejudiciram, ali želja mi je da odem u malo toplije krajeve. Neko more sa prijatnom klimom, zašto da ne. Iskreno, najbitnije mi je da potpišem za klub u kojem ću igrati u kontinuitetu i gde ću još više napredovati - dodao je najbolji fudbaler šampiona Kazahstana.

Nemanja je nakon pobedonosnog gola protiv Brazila u finalu Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina postao svojevrstan heroj nacije, pa se od njega i na narednom EP za mlade (Poljska, 16-30. jun) mnogo očekuje.

- Dobili smo teške protivnike u grupi. Prva utakmica sa Portugalom je veoma važna, imamo dobre šanse da prođemo grupu ako pobedimo na tom meču. Idemo korak po korak, videćemo. Dobra smo ekipa, skladna i imamo pobednički mentalitet. Ne volim samo što se stvara velika euforija, kao da ćemo sigurno ostvariti nešto veliko. Istina, imamo kvalitet, ali ne treba očekivati previše. Isti recept treba da bude kao u Novom Zelandu i u Litvaniji, kada smo stigli do završnice, a nismo imali toliki pritisak - rekao je Maksimović.

Dvadesetogodišnji vezista je ushićen zbog igre koju pokazuju izabranici Slavoljuba Muslina u kvalifikacijama za Mundijal.
- Konačno se odlično radi pod dirigentskom palicom selektora Muslina. Znaju se prioriteti, zna se koji je cilj. Prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom i mislim da se nećemo na ovome zaustaviti i da ćemo osvojiti još bobova u nastavku kvalifikacija - zaključio je Nemanja Maksimović.

Tandem na sredini sa Matićem - san!

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Domžala je u seniorskoj reprezentaciji Srbije zabeležio tri nastupa. - Bio sam na spisku nekoliko puta, ali sam još sam mlad. Konkurencija za tim je jaka. Imamo tu ozbiljne igrače, od kojih može mnogo da se nauči. Pa to bi bilo ostvarenje sna kada bih igrao sa Matićem u tandemu na sredini. Nadam se da ću dobiti šansu i trudiću se da je iskoristim što bolje.