Miloš Teodosić
Profimedia
Milos Teodosic

Profimedia.rs

Milos Teodosic, Foto: Profimedia.rs

Sa CSKA je osvojio Evroligu, kao kapiten košarkaške reprezentacije Srbije stigao je do medalje na Olimpijskim igrama, a ostvario je i davnu želju da otvori kamp za devojčice i dečake „Teo 4”.

Čovek  koji je prigrabio laskavu titulu najboljeg košarkaša naše zemlje u 2016. godini za čitaoce „Alo!“ otkrio je kakvi su mu planovi za 2017. godinu, uz napomenu da je svakog dana sve bliži odlasku u NBA ligu!

U filmu me neće glumiti neki debeljuca!

Kada biste pravili film o svojoj karijeri, koji su najbitniji segmenti koje biste ubacili? Koga biste izabrali za glumca i zašto?

- Ha-ha-ha, teško pitanje. Neprijatno mi je da sad ja pričam o filmu o sebi, rano je za takve stvari. Nisu se snimali filmovi ni o većim igračima, zašto bi o meni? Verovatno taj glumac ne bi trebalo da ima veliki stomak, a sve ostalo bi izabrao reditelj.

- Nisam mnogo zacrtavao prošle godine, pa je ispala uspešna! Zbog toga nisam ni sada pravio velike planove. Bilo bi lepo da se 2016. godina ponovi na klupskom planu. Kamp „Teo 4” će svakako otići korak dalje, jer smo za naredno leto planirali mnogo toga lepog i novog, još bolje uslove za decu i  još više smena. Na reprezentativnom planu voleo bih da odemo korak dalje i da pokušamo da osvojimo zlato na Evropskom prvenstvu!

Da li možete da zamislite Fajnal for u Beogradu 2018. godine i utakmicu Zvezda-CSKA?

- Mnogo su mi pomešana osećanja kad igram sa Zvezdom. Ne volim o tome mnogo da pričam pred utakmicu, već samo da izađem i odigram meč. Bilo bi zaista lepo da se dogodi takav rasplet, pa da  Zvezda igra finale, ma ko da joj bude rival. A možda ja tada i neću biti u CSKA!

Finale, Hrvati i Australija

Koje tri utakmice i tri koša su vam najdraži u 2016. godini?

- Svaki dat koš tokom finala Evrolige protiv Fenerbahčea. Isto tako, svaki koš i u četvrtfinalu Olimpijskih igara protiv Hrvatske, kao i u polufinalu protiv Australije. To su tri utakmice koje ću zauvek pamtiti jer su donele medalje i trofeje.

Da li to znači da nagoveštavate odlazak u NBA, pošto vam ističe ugovor sa CSKA ovog leta?

- Već sam rekao da bih voleo da zaigram u NBA i da će se to verovatno i destiti. Videćemo kada i  kako!

A da li je istina da vas je Majami želeo još 2010. godine, kada su se Lebron Džejms i Kris Boš  prudružili Dvejnu Vejdu i napravili supertim?

- Koliko ja znam, ta priča nije istinita.

Da li vas saigrači iz reprezentacije Srbije, pre svih Nemanja Bjelica i Nikola Jokić, nagovaraju da dođete u NBA?

- Ne nagovaraju me jer znaju da hoću, pa nema potrebe. Čujem se redovno sa Bjelicom, sa Jokićem ne tako često, ali u kontaktu smo

Da li ste kao klinac igrali fudbal sa drugarima, ko vam je omiljeni fudbaler i zbog čega?

- Igrao sam fudbal i trenirao sam ga čak kao klinac. Omiljeni fudbaler mi je Ronaldo, Brazilac  Ronaldo. Kad sam ja bio klinac, bio je u zenitu karijere i od tada su mi ostale njegove majstorije.

Miloševa idealna petorka

Kako bi izgledala prva petorka sastavljena od saigrača sa kojima ste igrali u reprezentaciji ili klubovima?

- Teško pitanje, ali da probam - Kajl Hajns, Nando de Kolo, Nenad Krstić, Stefan Marković i Nemanja Bjelica. Sada sam se ogrešio o mnoge, ali tražili ste samo pet. Imao sam sreće da igram sa mnogo sjajnih igrača i zaista je nezahvalno izabrati petorku!

Zbog čega ste se odlučili da nosite broj četiri?

- Volim taj broj. Nemam posebno objašnjenje. Kao klinac sam voleo da gledam Dejana Bodirogu i  možda je to jedan od razloga za četvorku. Mada nikada nisam imao idole, uvek sam voleo da budem svoj. Nisam ni finte skidao, pa ja i nemam neke specijalne finte.

Kakav je vaš odnos sa Aleksandrom Đorđevićem?

- Svaka njegova pohvala prija duplo, i kao selektora, i kao legende srpske košarke. Sa svakim  selektorom sam se trudio da imam dobar odnos i mislim da sam uspevao. Granicu uvek postavlja trener jer on je „stariji“ na parketu i tamo gde je on postavi, tamo mora i da bude! To je disciplina  unutar sportskog kolektiva.

Kako napreduje vaš kamp „Teo 4”? Koliko dece očekujete sledećeg leta? Da li postoji ideja da osim na Srebrnom jezeru otvorite još negde?

- Kamp je biser moje karijere jer je nešto što će trajati i kada se karijera završi. Ide sjajno. Sledećeg leta ćemo imati šest smena, i za dečake i za devojčice. Izgradićemo salu za treninge, stavićemo tartan na sve terene i još više ćemo poboljšati uslove za decu. Posebno se radujem što ću imati duži odmor ovog leta, pa ću moći da ga provedem više vremena sa decom na jezeru. Biću na kampu u svakoj smeni, što je super - zaključio je Teodosić.

Komentari (4)

Nina

03.01.2017 11:55

Na terenu blista a van terena skuplja sve neke jeftine glumice, manekenke, cerke, splavarke. Poslednja koja mu se uvalila je satro manekenka Jovana Milinkovic koju je prvo trosio Volkov pa sad Teo. Mozes Milose mnogo bolje kad je izbor devojke u pitanju.

Masa

03.01.2017 12:33

@Nina - U potpunosti si u pravu Nina. Doticna Jovana Milinkovic je vec pocela da postavlja slike iz Moske (slucajno naravno) na svom IG profilu i da ostavlja komenatare da se zna kod koga je u poseti. Izoperisana manekenka (treba videti koliko je zaista bila lepa pre svih operacija) samo juri sportiske i njihovu lovu.

V.V.

03.01.2017 13:35

@Nina - Nina, takvima se ne ženi, naći će on ženu koja je i obrazovana i lepa, nabrojane su samo za zabavu...Teo je sladak i popularan, talentovan, imućan, izabraće već, ako ne, pa sam pao-sam se ubio!

Milos

03.01.2017 12:54

Novinari da su pamenti malo bi otisli do Pljevalja da se uvere u postenje i cestitost Jovana Milinkovic i njene drugarice Julijane Rakocevic. Obe samo putuju, nose firmirane krpice, a nista ne rade. Sta mislite cime se zaista bave. Milose mozes mnogo bolje od doticne.