Emir Bekrić
EPA/Srdjan Suki
Emir Bekrić

EPA/Srdjan Suki

Emir Bekrić, Foto: EPA/Srdjan Suki

Kada je pre četiri godine neverovatnim finišom u finalu trke na 400 metara prepone stigao do bronzane medalje na Prvenstvu sveta u Moskvi, tada 22-godišnji Beograđanin Emir Bekrić postao je heroj nacije i velika budućnost srpske atletike. 

Nažalost, povrede sa kojima se suočavao u protekle tri sezone udaljile su Bekrića od velike scene. Sada „naoružan” životnim iskustvom koje je stekao tokom teških godina pokušava da se vrati na atletsku stazu.
Razgovor a Emirom za „Alo!“ započinjemo pitanjem kako se oseća dok prati Svetski šampionat u Londonu u televizijskim prenosima.

- Osećanja su pozitivna. Drago mi je da su naši reprezentativci u više disciplina na šampionatu pokazali napredak. To mi je motiv da se i ja što pre vratim na stazu - kaže na početku razgovora Bekrić.

Prošle godine ste iz Srbije otišli u Češku. Saradnja sa trenerom Daliborom Kupkom trebalo je da rezultira novim korakom u karijeri. Da li još trenirate u Češkoj?

- Ne, vratio sam se u Srbiju. Shvatio sam da je rešenje stvari u Srbiji, a ne u inostranstvu. Radim sa mladim, ambicioznim trenerom Milošem Salaškim, inače suprugom naše reprezentativke Tamare. On je već pokazao da je odličan stručnjak i verujem da ćemo imati dobre rezultate.

Da li ste rešili problem povreda koji vas je pratio proteklih godina?

- U trenažnom sam procesu, doktori su zadovoljni. Verujem da ću se na stazu vratiti do kraja ove godine, mada bih tek naredne trebalo da imam kontinuirana takmičenja.

Da li ste u kontaktu sa vašim dugogodišnjim bivšim trenerom Mirjanom Stojanović?

- Mi smo u dobrim odnosima, zahvalan sam joj na svemu što je uradila za mene tokom naše dugogodišnje saradnje.

Gospođa Stojanović je izjavila da niste uspeli da izdržite teret slave. Da li se slažete sa takvom ocenom?

- U pitanju je bilo više stvari, ali je presudno bilo moje životno neiskustvo, imao sam tada 23 godine. Ne žalim ni za čim, da nisam tako radio, ne bih bio osoba koja sam sada.

Verujete li da narednih sezona možete da se vratite u svetski vrh, odnosno da istrčite 400 metara prepone za manje od 48 sekundi?

- Ulazim u najzrelije atletske godine i za mene je najvažnije da u naredne tri sezone izbegnem povrede. Ako u tome uspem, verujem da ću uspeti da se vratim na nivo koji sam imao pre problema. Pri tome zaista ne mogu da kažem da li ću trčati 400 metara prepone za 48, 49 sekundi ili neko drugo vreme - zaključio je Bekrić.

Komentari (1)

Teodora

11.08.2017 21:49

Ako napišem ono što bi trebalo, a to nije navijački, nije u prilog uspešnog kam beka ovog atletičara, nećete objaviti, kao što niste ni za Ivanu Španović. Zato, jednostavno: on je u atletici ostvario šta je ostvario, i tu je tačka. Nema više.