Čikago
Profimedia.rs
Čikago

Profimedia.rs

Čikago, Foto: Profimedia.rs

Žrtve Pavelićeve NDH, odnosno tužba "Lalić i drugi protiv RH", koja je pokrenuta krajem maja 2016, odbačena je nakon četiri održana ročišta u fazi rasprave o formalnim pretpostavkama za vođenje spora.

Iako je, kako se navodi, tužba odbačena pre rasprave o meritumu spora, Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova ponavlja da Hrvatska, kako to jasno stoji i u izvorišnim osnovama Ustava RH, nije naslednica Nezavisne Države Hrvatske te da kao takva ne snosi i ne može snositi bilo kakvu odgovornost za zločine počinjene tokom tog razdoblja, navodi se u saopštenju. 

Komentari (2)

boky

29.09.2017 19:50

‚pa ko je naslednik ndh da znamo mozda srbija, bosna ili crna gora

Ja

01.10.2017 22:30

@boky - Pa znamo mi i zasto je ovo odbaceno! Amerika je najvise profitirala ofd Drugog svetskog rata, Hitlerove Nemacke i cekle te prioce! Em su celu Evropu stavili pod svoju sapu, em i sami sporovode nacisticku doktrinu po celom svetu, polupili sve naciste kod sebe i udri! Sad su im ustase prijatelji i to se ne krije! Nema cvecih nacista na svetu od Amerikanaca i ustasa, sve ostalo je boranija uza njih, koji Nemci! Nemci jos ispali pa najgluplji i najgore popusili u celoj prici a sa njima i Evropa!