Hrvatska zastava
Profimedia
Zagreb

Profimedia.rs

Zagreb, Foto: Profimedia.rs

"Blic" piše da su vlasnici kuća u istočnom Gospiću dobili račune u iznosu od 700 do 2.700 evra za uklanjanje svojih nekadašnjih domova i da su oni stigli na osnovu Zakona o građevinskoj inspekciji iz 2013. godine koji je lokalnim samoupravama omogućio uklanjanje ruševina o trošku vlasnika.

"Ima tu mnogo nerešenih pitanja, a upravo imovina Srba je nešto što još nije rešeno. Ja ću u svakom slučaju reagovati i razgovaraćemo sa svim relevantinim ljudima i institucijama kako da rešimo to pitanje" rekao je Dačić za "Kurir" u izdanju od ponedeljka.

Kako navodi list, ako Srbi ne plate rušenje i uklanjanje svojih oronulih i uništenih kuća, izgubiće dedovinu.

Troškovi rušenja iznose između 700 i 2.500 evra.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac kaže da je već bilo sličnih pokušaja.

"Bilo je pokušaja da se uklone ostaci kuća koje su porušili nepoznati počinioci. Čak je i jedan diplomata predlagao da se te kuće maknu da ne bi narušavale lepote Hrvatske. Bilo je i onih koji su donosili takve odluke na nivou grada i opština...Međutim, Hrvatska ima obavezu ne da uklanja kuće koje su srušene u sklopu politike proterivanja Srba nego da ih obnovi na zahtev vlasnika", ističe Pupovac.

On je dodao da ako vlasnici ne žlee obnovu, onda je na njima da odluče šta hoće jer je to njihovo vlasništvo.

Komentari (6)

Scwarcwolf

22.05.2017 00:46

Da li je moguce da opet pricamo o komsijama a u Srbiji izbacujemo srpske siromasne majke sa decom iz kuca na ulicu,lecimo decu putem SMS.Kod nas Srba nema nista normalno u Srbiji evo nek neko kaze ,navede ili bilo st da je normalno i za pohvalu u Srbiji dajem nagradu od 100 Eura.

Scwarcwolf

22.05.2017 01:11

Dizem nagradu na 200 eura da se navede jedan normalan potez vlasti kod nas u srbiji .Da li su stigli MIGOVI nesto mi se javlja...cirkus

ANTE BAN

22.05.2017 13:11

@Scwarcwolf - Evo- MIG-ovi samo što nisu krenuli! Vučić ih je izabrao, a sada Lazanski ove sedmice treba da podje po njih! Sada ćete biti vodeća sila u regionu!

ANTE BAN PAVIJAN

22.05.2017 18:40

@Scwarcwolf - KAO VASI IZ UKRAINE. BAHAHAHHAHAHAHAHAHAH

Sveta

22.05.2017 01:25

Državljani Srbije koji su bili nosioci stanarskog prava stanova koji su ostali u bivšim jugoslovenskim republikama mole misnistra Dačića da se zauzme za njih i traži od država u kojima su ostali stanovi da iste obeštete. Tako bi pomogao ovim građanima da reše stambena pitanja a državu Srbiju oslobodio obaveza prema ovim unesrećenim ljudima koji su radili po nov onastalim država kao građani Jugoslavije.....

ДУШАН

22.05.2017 10:07

ХОЋЕ ДРЖАВА РЕАГОВАТИ ,У ШТА САМ СИГУРАН 300% И ТО ЊЕН САМИ ВРХ , НА ЧЕЛУ СА Г. БУЧИЋЕМ!- УПУТИЋЕ ОШТРУ ПРОТЕСТНУ НОТУ , КАО И СА СЛУЧАЈЕМ ФРАНЦУСКА -ХАХАХАХА