Umro u agoniji: Radenko Nikodinović
S. Pajić
Umro u agoniji: Radenko Nikodinović

S. Pajić

Radenko Nikodinović, Foto: S. Pajić

- Deda je smešten u bolnici od ponedeljka, a Radenka su lekari sa Instituta za majku i dete doveli u Zemunsku bolnicu u petak kako bi između dve operacije dobio terapiju u hiperbaričnoj komori zbog infekcije. Iako je deda ležao u bolnici na istom spratu na kojem je komora u koju je mali Radenko doveden, on nije znao da mu je unuk tu, jer mu porodica uopšte nije rekla da je mališan u životnoj opasnosti. Plašili su se da dedi ne pozli i da se njegovo zdravstveno stanje ne pogorša u situaciji u kojoj je kao dijabetičar na lečenju - priča izvor „Alo!” blizak porodici.

Deda je znao samo da je dete polomilo ruku, ali ne i da je došlo do ozbiljnih komplikacija zbog kojih je dovezen u prestonicu kako bi se beogradski lekari izborili za njegov život.

- Tako je Radenko dok je bio u hiperbaričnoj komori bio samo nekoliko metara udaljen od sobe svog dede, a da to nije ni znao. Čak su se u jednom momentu zamalo sreli. Mališana su uvodili u lift dok je deda bio u hodniku, ali su se u poslednjem momentu vrata lifta zatvorila - prepričava naš sagovornik.

Neutešni roditelji

S. Pajić

Neutešni roditelji, Foto: S. Pajić

Ovu priču potvrđuje za „Alo!” i dečakov otac Milan Nikodinović.
- Jesmo sve vreme prećutkivali dedi Radenkovo stanje radi njegove dobrobiti. A kada je Radenko u nedelju preminuo, po dedu su, iako je još trebalo da leži u bolnici, otišli žena i jedan rođak da ga vode kući u Loznicu, ali nisu smogli snage da mu kažu da njegovog unuka više nema - kaže Milan.

Na putu ka kući samo su mu rekli da su ga izveli ranije jer se desio smrtni slučaj u porodici. Tek kada su stigli u svoj dom, deda je saznao da je u pitanju njegov osmogodišnji unuk.

Otac: Sve se teže nosim s tugom

Nakon prvobitnog šoka, Milana, oca osmogodišnjeg Radenka koji je preminuo, tuga sustiže sve jače. - Dobro sam se držao, ali nekako sve manje uspevam da se nosim sa tugom - rekao nam je juče Milan.

Komentari (3)

bob

15.10.2016 07:45

Aman zaman, novinari...dete umrlo, sahranjeno...sad ste smislili da jos koji dan imate tiraz na ovom slucaju? Kakve su ovo nebuloze i cemu sad to? Pa ovo nema ni kod Mirjam - neko je bas bio u hodniku kad je deda bio u hodniku, a dete proslo, i zamalo...al se vrata lifta zatvorila!!! Pa ne terajte me na smeh ovim glupostima, kad se radi o tragicnom dogadjaju!

Nemanja

15.10.2016 10:03

Novinari sto znaju,to ni sam Bog ne zna..

mirka

15.10.2016 11:09

A kad biste ostavili ove sirote ljude malo na miru ? Bilo bi dobro.