Obrve
shutterstock
Obrve

shutterstock

Obrve, Foto: shutterstock

Većina nas je prošla kroz različite oblike obrva u želji da nađe onaj pravi, pa smo išle od pretankih i skraćenih do nejednakih i predebelih. Greške se dešavaju, ali hajde da ih više ne ponavljamo, jer obrve drastično znaju da upropaste predeo oko očiju, ali i da ulepšaju.

Ne treba vam profesionalac, možete vi to i same, a i nije neka nauka! Ogledalce u ruke i oprezno sa pincetom da se ne bi povredile. Otkrijte neke od sledećih korisnih trikova pomoću kojih ćete doći do seksi pogleda.

Od klovna do lepotice

Postoje dlačice koje se čupaju i one koje se ne diraju. Tu nastaje razlika između atraktivnog i nakaznog oblika obrva. Zato je najbolje da pre nego se uhvatite pincete olovkom za obrve iscrtate željeni šablon koji ćete pratiti. Obavezno koristite i uveličavajuće ogledalo kako bi mogle da vidite svaku dlaku. I ne žurite, već polako čupkajte jednu po jednu, nikako više njih istovremeno da ne bi preterale. Izbegavajte uklanjanje dlačica iznad obrva, jer ako ih skinete previše rizikujete da izgledate neprirodno.

Šišanjac

Ako su vam dlačice obrva predugačke, vi ih skratite. Naravno ne sve, već one koje ispadaju iz željenog nacrtanog oblika. Uzmite staru četkicu za zube i na gore očešljajte obrve. Svaku predugu i nemarnu dlaku isecite makazicama. Mnogo je bolje skratiti ih nego čupati pincetom, jer postoji opasnost da vam se pojave rupe na obrvama što sigurno ne želite.

Otkrivamo vam nekoliko korisnih trikova za seksi pogled

shutterstock

Otkrivamo vam nekoliko korisnih trikova za seksi pogled, Foto: shutterstock

Savršenstvo bez mane

Oblikovanje obrva počinjete čupanjem dlačica od iznutra, bliže unutrašnjem luku nosa. Najlakše vam je da prislonite tanki štapić uz rub nozdrve preko suznog kanala do obrva. To je mesto gde obrva mora početi, sve van te linije treba da čupkate. Najvišu tačku luka obrve odredićete pomoću centra zenice. Prislonite štapić dijagonalno tako da dodiruje kraj nozdrve i prolazi po sredini zenice. Kada štapić stavite po sredini gornje usne, on treba da ide uz rub nozdrve i spoljnjeg ugla oka dobićete kraj obrve.

Šta ako!

Šta ako su vam obrve prekratke? Bez panike, samo iščupajte red dlačica sa unutrašnje strane korena obrve, a zatim red od luka do spoljašnjeg kraja obrve tako da izgleda špicasto. Ovako će one izgledati mekše. Moguće praznine popunite tankim slojem senke za obrve. Ako imate jake ili nepravilne obrve koristite olovku koja je za nijansu svetlija od prirodne boje obrva kako bi ih „izdužili“, tako što ćete spoljašnji kraj obrve docrtati da pada ka slepoočnicama.

Ne nikako!

- Ravne obrve na četvrtastom licu naglašavaju jaku vilicu.

- Kratke obrve na ovalnom licu još više izdužuju oblik lica.

- Dugačke obrve na srcolikom licu dodatno ističu bradu.

- Ravne obrve na okruglom licu čine da lice izgleda još oblije.