Bogdan Obradović
Aleksandar Dimitrijević
Bogdan Obradović

Aleksandar Dimitrijević

Bogdan Obradović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Pomenuti intervju pun je oštrih reči upućenih Novaku Đokoviću, najboljem srpskom teniseru. Neki delovi tog teksta su preneti širom sveta i ništa u tome ne bi bilo loše da su španski mediji preneli Obradovićeve reči onako kako je rekao.

- Apsolutno nije tačno bilo šta što je tamo stavljeno. Niti su poslali tekst na autorizaciju, niti su preneli moje reči doslovno. Napravili su od mene Novakovog neprijatelja broj jedan, a da ja to uopšte nisam - rekao je Obradović.

Čulo se u njegovom glasu da je jedva čekao da objasni o kakvom se nesporazumu radi.

- Oni su potpuno izvrnuli moje reči. Nisam ja nutricionista, pa da sada pričam u detalje o Novakovoj ishrani, a nisam ni guru koji je zadužen za meditaciju, a nisam ga ni kritikovao što je pao sa prvog mesta na drugo. Jedino što sam rekao je da bih voleo da se Novak vrati rutini, a to je da mu trening bude na prvom mestu. Istina, voleo bih da jede meso, ali moram da kažem da on ima sjajan tim ljudi oko sebe koji zna šta radi i nema potrebe da ga ja savetujem - istakao je Obradović.

Gotovo u dahu je, govoreći o tome gde je i kako intervju objavljen, dodao:

- Ne znam zašto od mene žele da naprave Novakovog neprijatelja broj jedan. Noleta volim i poštujem ga, uvek sam tu ako mogu da pomognem. Jedino što mi pada na pamet je da su Španci namerno pred ovaj Dejvis kup meč pustili taj tekst kako bi poremetili momke koji treba da igraju, ali ne želim da se bavim bilo kakvim teorijama zavere - istakao je naš bivši selektor.

Za kraj je još jednom želeo da podvuče jasan stav i važnost istine:

- Stvari su se bespotrebno napumpale. Španci to nisu preneli kako treba. Zašto? Zaista ne znam. Ja sam uvek spreman da odgovorim na svako pitanje, ali nije fer da izvrću moje reči. Nisu preneli pohvale, ali su zato dodali mnogo toga što nisam rekao i tako slagali sve. Ne želim da me bilo ko svađa sa Novakom, uvek sam spreman da svakoga pogledam u oči. Momcima u Dejvis kupu želim uspeh i da pobede Špance - zaključio je Obradović.

Komentari (3)

www

07.04.2017 21:25

Obradoviću bolje da se više ne baviš Novakom.Neka on sam razbija glavu gde je pogrešio.Čovek nekad hoće da pomogne a ispadne rogat,zato šta te briga,uživaj u životu.Novaku sve najbolje

NEVEZANO

07.04.2017 21:55

za clanak u spanskim novinama ovaj covek laze! Licno sam ga pre pat meseci cula na tv kako kritikuje i ogovara Novaka sto je jako ruzno od njega kao selektora i trenera! Uvek se ocekuje odanost i korektnost a ono sto mu se ne dopada treba da kaze Novaku u lice.

rabrovica

08.04.2017 09:07

Nole ti služi da sebi daš na značaju. Ostavi Noleta on je šampion, ti si perspektivan pa ćemo čuti i za tebe.