Aleksandar Prijović
Alo!/Marko Metlaš
prijović

Alo!/Marko Metlaš

Spreman za Rusiju - Aleksandar Prijović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Čovek koji je svojim pogotkom u meču sa Gruzijom odveo „orlove“ na Svetsko prvenstvo u Rusiju u dresu solunskog kluba čak četiri puta zatresao je mreže rivala u dva takmičenja Grčke u razmaku od samo tri dana. Najpre je u 16. kolu Superlige te zemlje dva puta savladao golmana Levadijakosa u ubedljivoj pobedi od 5:0, da bi zatim odličnu formu potvrdio i u revanš meču Kupa Grčke s ekipom Trikale, na kojoj su njegova dva gola donela novi trijumf PAOK-u (2:1).

Bio je to dovoljan povod da zamolimo Prijovića da u razgovoru za „Alo!“ iznese viđenje uspešnog ovogodišenjeg starta, ali i saopšti šta očekuje od 2018. u kojoj ga očekuju novi klupski i reprezentativni izazovi, od kojih će najveći svakako biti Mondijal u Rusiji.

Nova godina je počela sjajno, da li očekujete da će se tako i nastaviti?

- Odlično sam započeo 2018. godinu, postigavši četiri pogotka na dva susreta. Ne nedostaje mi sampouzdanje, a nadam se da ću ući u seriju golova, odnosno nastaviti da tresem mreže - kaže na početku razgovora Prijović.

Kakve su ambicije vašeg kluba u takmičenjima Grčke u prolećnoj sezoni?

- Jurićemo oba trofeja. Želimo da uzmem Kup, ali i postanemo šampioni Grčke, a naravno da nam je osvajanje titule glavni cilj. 

Ren čeka još danas

Francuski mediji pišu da je Ren odlučan da vas angažuje ove zime i da će definitivna odluka biti poznata danas?

- Ne bih želeo da dajem bilo kakav komentar na tu temu. Ja sam fudbaler PAOK-a - kaže Prijović.

Šta očekujete od nastupa naše reprezentacije u Rusiji?

- Imamo odličan raspored i smatram da je dobro što sa Brazilcima igramo u trećem kolu. Učinićemo sve da što bolje reprezentujemo Srbiju na Mondijalu. Cilj nam je da se plasiramo u drugi krug, a ne bih hteo da dajem neke konkretne prognoze. Novi selektor Mladen Krstajić nas sve dobro poznaje i ne sumnjam da će učiniti sve da izvuče maksimum iz nas.

Da li će naša reprezentacija na prvenstvu sveta biti jača nego u kvalifikacijama, s obzirom na to da je među „orlove“ stigao Sergej Milinković Savić, a i neki drugi „zlatni orlići“ sa Novog Zelanda, poput Maksimovića, Grujića, Živkovića, mogli bi se naći među putnicima u Rusiju?

- Svakako da je za reprezentaciju dobro da ima što više kvalitetnih igrača na Mondijalu.

Na kraju, možemo li očekivati da tresete mreže protivnika Srbije na svetskom šampionatu?

- Uveren sam da ću davati golove za Srbiju na Mondijalu u Rusiji - optimistički je zaključio razgovor Aleksandar Prijović.

Komentari (1)

zagondzija

13.01.2018 01:34

ako te povedu