Obama i Hilari Klinton
Tanjug/AP
Obama i Hilari Klinton

Tanjug/AP

Obama i Hilari Klinton, Foto: Tanjug/AP

On je rekao da se ovi izbori ne tiču samo partijske politike već same prirode američke demokratije.

Trećeg dana Demokratske nacionalne konvencije na kojoj je Hilari Klinton imenovana za prvu ženu kandidata za predsednika SAD, on je Trampa opisao kao neznalicu koji se zbližava sa diktatorima i istakao da su izbori u novembru više od odluke o tome koja partija ili politika treba da prevladaju.

"Amerika je već velika, Amerika je već jaka i uveravam vas, naša snaga i veličina ne zavisi od Donalda Trampa", rekao je Obama aludirajući na Trampovo obećanje da će Ameriku ponovo učiniti velikom.

O Klintonovoj je govorio kao o kandidatu koja je više od svih kvalifikovana da ga nasledi, prenosi AFP.

Rekao je da 68-godišnja, bivša prva dama, senator i državna sekretarka zna šta znači biti u prostoriji u kojoj se donose odluke koje će promeniti epohu i obeležiti predsednički mandat, poput udara na Osamu bin Ladena.

"Mogu s pouzdanjem da kažem da nikada nije postojao čovek ili žena, kvalifikovaniji od Hilari Klinton da bude predsednik SAD.

Siguran sam da kada večeras napustim binu, ostavljam Demokratsku stranku u dobrim rukama", rekao je Obama kome se na bini iznenadno pridružila i sama Klintonova.

Ranije juče senator Tim Kejn je zvanično prihvatio nominaciju za potpredsednika i tako postao partner Klintonove u predsedničkoj trci.

Tramp je juče izavao novu kontroverzu pozvavši Rusiju da se umeša u predsedničku kampanju i nadje i objavi hiljade mejlova za koje Klintonova tvrdi da ih je izbrisala dok je bila državni sekretar.

Klintonova će večeras, završnog dana konvencije zvanično prihvatiti nominaciju Demokratske stranke za kandidata na izborima za predsednika SAD.

Komentari (1)

Gile

28.07.2016 11:40

Pa nije valjda jos bolja od njega? Ja ne mogu to da zamislim.