Kuča u kojoj je izvršen svorep zločin
Dejan Briza, ALO
Mesto tragedija

Dejan Briza, ALO

Mesto tragedija, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako saznajemo, do obračuna dvojice poznanika došlo je usled netrpeljivosti, nerešenih poslovnih odnosa i navodnog duga od 400 evra, zbog kojeg je Rodić kobnog dana provalio u Vlajićevu kuću u trenutku kada su u njoj bila njegova deca, te ga je ranio pucajući mu u glavu.

Pretpostavlja se da je Vlajić, očekujuči posetu svog nekadašnjeg kompanjona, nabavio pištolj, pa je Rodića upucao u stomak. Policijska istraga, koja je u toku, trebalo i da otkrije ko je prvi pucao, kao i motiv vatrenog obračuna. Takođe, istragom treba da se utvrdi gde je oružje iz kojeg je pucano na Rodića i ko ga je eventualno sklonio. Veruje se, što će balistika potvrditi ili demantovati, da je Vlajić prvi povukao oroz. Obojica su nezavisno jedan od drugog pomoć potražili u Urgentnom centru.

- Rodić, za koga se sumnja da je Vlajića ranio u glavu, privatnim automobilom dovezen je u Urgetni centar. On je ranjen u stomak. Vlajića su zbrinuli lekari Hitne pomoći i on je odmah operisan. Iako je Vlajićeva porodica dala izjavu da je do sukoba došlo zbog navodnog Vlajićevog duga od 400 evra, sumnjamo u tu verziju jer se postavlja pitanje ko bi onda vratio taj novac ukoliko bi dužnik bio ubijen - rekao je naš sagovornik.

Brat Stevica

Dejan Briza, ALO

Brat Stevica, Foto: Dejan Briza, ALO

 

Zla kob braće Vlajić

Aleksandrov stariji brat Bojan Vlajić (32) brutalno je ubijen na Aranđelovdan 2008. na Starom sajmištu u Beogradu. Zločinu je prethodila svađa pred prodavnicom, gde je pokojni Vlajić sedeo sa još tri osobe i pio pivo. Međutim, po rečima očevidaca, došlo je do koškanja, a onda su otišli u obližnji šumarak da reše razmirice daleko od očiju prolaznika. Nedugo zatim, tri osobe su pobegle iz šumarka, a očevidac koji je otišao da potraži Vlajića zatekao je nesrećnog mladića oblivenog krvlju kako nepomično leži. Zbog Bojanovog ubistva, policija je uhapsila Danijela R. (45) i Radenka G. (66), koji su kasnije osuđeni na zatvorske kazne.

Prema njegovim rečima, policiji je ranije u dva navrata prijavljen napad na Vlajića, kada je Rodić označen kao osumnjičeni.

Tokom jučerašnjeg dana, u Vlajićevoj kući zatekli smo Stevicu Anđelkovića, njegovog brata po majci, koji je uklanjao krvave tragove.

- Šta se tačno i zbog čega dogodilo, ne znam. Znam samo da je brat imao neke probleme sa tim Rokijem, s kojim se ranije družio, a otprilike su trajali oko godinu dana. Nudio sam mu pomoć da rešimo taj problem, ali je on govorio da će on sam to rešiti i evo kako se završilo. Brat mi nije imao stalan posao, radio je za razne firme kao član obezbeđenja. Obezbeđivao je utakmice, diskoteke, klubove, i to kada bi ga pozvali. Imao je svoje društvo i verujem da je taj Roki iz tog okruženja. U trenutku napada nisam bio u kući, bio sam na poslu, i odmah sam dotrčao čim mi je majka javila da je Aca ranjen - kaže Stevica.

Upucani Aleksandar Vlajić

Dejan Briza, ALO

Upucani Aleksandar Vlajić, Foto: Alo!/Dejan Briza

 

Komentari (1)

nedjo

13.01.2018 20:43

fini ljududi..