Napao kineskog državljanina i opljačkao ga
Foto : Rajko Ristić
Napao kineskog državljanina i opljačkao ga

Foto : Rajko Ristić

Napao kineskog državljanina i opljačkao ga, Foto: Rajko Ristić

Incident se dogodio u ponedeljak oko osam sati ujutru kod beogradskog aerodroma, kada je, kako saznajemo, neimenovani kineski državljanin seo u taksi vozilo i doživeo brutalan napad, nakon čega je i opljačkan.

- Kinez je ušao u automobil oko osam sati i nije ni slutio da će mu se dogoditi neprijatna situacija usred metropole. Nije poznato da li je došlo do svađe ili nekog problema među njima, ali u jednom trenutku taksista je vređao Kinezu i pretio mu. Uzeo je nož i pretio mu da će da ga zakolje i ubije. Kinez je kod sebe imao veću količinu novca, koju je morao da preda izgredniku, koji je uperio nož u njega i tražio mu novac. Razjareni taksista uzeo mu je oko 1.000 evra, a zatim ga izbacio iz vozila - ispričao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, čim je kineski državljanin izbačen iz vozila, obratio se policiji za pomoć.

Kinezi obožavaju Beograd!

Poslednjih godina Beograd posećuje sve veći broj turista iz Kine. U prvih pet meseci prošle godine gotovo je udvostručen broj turista iz te daleke azijske države. To potvrđuje i nagrada koju je grad Beograd dobio prošle godine na Svetskom sajmu turizma u Šangaju - za najpopularniju turističku destinaciju. Kako saznajemo, nije zabaleženo da su kineski turisti u prethodnom periodu doživljavali neprijatnosti poput te kod aerodroma od pre nekoliko dana.

- Kinez je vidno uznemiren i potresen uspeo da se organizuje i pozove policiju. Tvrdio je da ga je taksista napao, vređao i pretio mu nožem, a zatim ga opljačkao i izbacio iz vozila. Ne zna zbog čega je taksista to učinio, sve je najnormalnije funkcionisalo u početku. Seo je u taksi vozilo i rekao destinaciju na koju želi da stigne, međutim, tada je nastao pakao. Ne zna se da li je reč o običnom turisti iz Kine ili o čoveku koji je poslovno bio u Beogradu. U svakom slučaju, ovo je vrlo neprijatna situacija i sramota za Beograd. Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodio nesvakidašnji incident - zaključuje izvor za naš list.

Prema rečima našeg izvora, žrtva napada je prošla bez povreda jer je sve ostalo na verbalnom sukobu i pretnjama nožem, ali Kinez je bio prilično uplašen i potresen zbog divljačkog napada.

Kako saznajemo, trenutno se proverava da li je reč o divljem taksisti ili o vozaču nekog od regularnih taksi udruženja. Naš list još ranije je upozoravao na sve veći broj divljih taksista, koji ne prezaju ni od čega. Kako smo saznali, najviše ih ima u vreme praznika, kada se očekuje veliki broj stranih turista, kada su spremni na sve, pa i na zastrašivanje putnika.

Kako je tada navedeno iz komunalne policije, najviše nelegalnih taksista u Beogradu ima na Aerodromu „Nikola Tesla, kod „Beton hale” u Karađorđevoj ulici, na Trgu republike, uglu Bulevara despota Stefana i Skadarlije, kao i kod glavne autobuske i železničke stanice.

- Najverovatnije je reč o divljem taksisti - zaključio je izvor za naš list.

Hronologija

jul 2011 - Jedan od divljih taksista napao je na Aerodromu „Nikola Tesla” promoterku „Egzita” J. P., koja je čekala goste iz inostranstva. Oteo joj je flajere, udario je po usni, a tom prilikom je zakačio i devojku iz inostranstva.

oktobar 2016 - Uhapšen je A. V. (27) u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništva nad trojicom stranih državljana, od kojih je uzeo 20.000 dinara i mobilni telefon. Koristio je vozilo sa taksi tablom, bez dozvole.

decembar 2017 - Protiv taksiste V. S. (39) iz Niša podneta je krivična prijava zbog sumnje da je od austrijskog državljanina A. F. (28) nezakonito oduzeo 7.500 dinara, nakon čega ga je pretukao, jer se stranac pobunio zbog oduzetih para.

 

Komentari (3)

nedjo

18.01.2018 21:23

mnogo je ludaka po ulicama

Marina

18.01.2018 22:06

@nedjo - nije prvi slučaj da taksisti naoružani pljačkaju i mlate klijente!Ima li kakva kontrola nad tim psihopatama za volanom koji predstavljaju državu ?

Curcic srdjan

19.01.2018 13:31

Rasturiti bagru i bandu koja davi putnike na aerodromu! Napravili su klan da taxi vozilo na poziv ne moze da dodje na aerdrom nasta to lici, a njihov taximetar 500din kilometar kuca