Novogodišnji medenjaci
Bakina kuhinja
Novogodišnji medenjaci

Bakina kuhinja

Novogodišnji medenjaci, Foto: Bakina kuhinja

Približavaju nam se najljepši praznici u godini. Ulepšajmo ih sa novogodišnjim kolačićima. Predlažem vam da probate dekorativne novogodišnje medenjake.

Potrebno je:

300 gr brašna
100 gr šećera
100 gr meda
morsko orače
1 jaje
karanfilić za medenjake
malo cimeta
malo praška za pecivo
100 gr maslaca

Novogodišnji medenjaci

Bakina kuhinja

Novogodišnji medenjaci, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Maslac, jaje, med i šećer mikserom dobro izmiksirati da bude penasto, pa dodati brašno i prašak za pecivo, cimet i karanfilić, muskatni oračić. Sve rukama izmesiti u glatko testo. Razviti za pola centimetara i vaditi kalupima medenjake slagati u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Peći 10-15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

U manji sud staviti nekoliko kašika prah šećera i pola soka limun, pa špricem ili staviti u kesicu na koju otvorite mali otvor ukrašavajte medenjake.