Abdulah Numan
Royal Family
Abdulah Numan

Royal Family

Abdulah Numan, Foto: Royal Family

Abdulah je istakao da mu je velika čast ali i odgovornost što je izabran za novog muftiju, jednog od najviših velikodostojnika Islmaske zajednice u Srbiji.

– Zvezda je prva, ali ja sam druga vest – duhovito je prokomentarisao muftija Numan za "Kurir" i dodao:

 

- Bilo bi bolje da se to desilo u nekoj boljoj situaciji, a ne ostavkom prethodnog muftije. Ali upravo zato je to i veća odgovornost. Želim da muslimansku zajednicu integrišem u srpsko društvo, bez obzira na to ko je kakvog porekla. Nije važno da li je neko pravoslavac ili muslimanske vere, ja to najbolje znam. Moramo zajedno da delimo i dobro i loše, da budemo udruženje svih građana – kaže on i dodaje da ne zna kada će doći u Srbiju iz Australije.

Za svog duhovnog oca, Hamdiju Jusufspahića kaže da ga je naučio svemu.

– Bio mi je više nego roditelji. Brinuo se o meni kad to moji najrođeniji nisu. Bio mi je bliži od porodice - kaže Numan.

On priča da kada je odlučio da promeni veru, retko ko iz porodice je ostao u kontaktu s njim, pa se tako najviše čuo sa svojim tetkama, slikarkom Ljubicom Cucom Sokić i glumicom Ružicom Sokić.

Dolazim u Srbiju čim završim poslove u Australiji

Novoizabrani srbijanski muftija Abdulah Numan u izjavi za B92 najavio je da će doći u Srbiju i preuzeti dužnost čim u Australiji zamrzne svoj status na univerzitetu i završši privatne obaveze. On je za tu televiziju ispričao kako je žživeo sa pripadnicima raznih vera i u Indiji preuzeo islam. Ž„Živeo sam sa pripadnicima raznih vera, bio sam učenik kod budističkog kaluđera i njegov baštovan. On se brinuo o meni, hranio me“, kažže Numan za B92. On kaže da je posle toga otiššao u Veliku džžamiju Adžmira u Rodestanu u Indiji gde je grob čoveka koji je doneo islam u Indiju. “Tamo sam postao musliman. Posle svih tih proučavanja sam primetio da u islamu ima neššto univerzalno”, kažže Numan za B92 iz Melburna gde predaje na fakultetu.

 

 

Komentari (7)

Срба

31.05.2016 18:41

Не Србе и муслимане, него Србе православне вероисповести Србе исламске вере!

сремуш

31.05.2016 20:06

нисам У СВАЂИ ни са једним мислиманом па не мораш ни да ме мириш.

cuti poturice bre

31.05.2016 20:35

Razumem ljude koji su nekad pod turskim zulumom promenili veru, sigurno se nisu lako odlucili ali decenijski zulum, ubijanja, danak u krvi sve drugo je uticalo na promenu vere da bi se opstalo u tako teskom vremenu ali u danasnje vreme promeniti veru mora da postoji dobar razlog...

Šule

01.06.2016 08:37

@cuti poturice bre - Postoji ! A to je ispravno i jedino istinsko obračanje Bogu bez posrednika.

Драгомир

31.05.2016 22:53

Ја само могу да напишем ... ИВАНЕ ТРИФУНОВЋУ - СРАМ ТЕ БИЛО!Изроде српски!Када си требао да се бринеш о родитељима ти си се скитао по Индији. Променио си веру својих предака и носиш епитет издајице српскога рода!Остани ти у Аустралији и терај шегу са кенгурима.Да да бог да те у Београду нигде не сретнем.Такве не цене прави муслимани!

Драгомир

01.06.2016 07:01

Предпостављам да је овај сада српски изрод имао живе родитеље када је одлучио да постане муслиман.Не само да промени веру већ и да оде од својих родитеља.Завршио гимназију!У моје време или ти шестдесетих година прошлог века било је испод части бити гимназијалац.А овај муслимански попа напустио родитеље чиме је демонстрирао потпуно одсуство осећања.Могу да замислим колико је било тешко његовим родитељима када их је напустио?И сада нам се спочитава ,,како Иван има три факултета,,?Које факултете?

питања, питања...

01.06.2016 10:04

Кажеш брате да си живео са припадницима разних вера и све их помињеш осим православља. Какав проблем имаш са вером својих најближих? Мирићеш Србе и муслимане кажеш, а изгледа да ниси успео да се помириш ни са родитељима, не спомињеш их. И јеси ли се помирио са собом, ти Србин и ти муслиман? Промена имена говори супротно... Српско име не ваља у послу којим се бавиш и вери коју исповедаш? Или је то у инат родитељима који "те нису схватали"? Kao да си све радио у инат њима....