Uzajamno poštovanje:  Novak Đoković i  Marijan Vajda
profimedia
Uzajamno poštovanje:  Novak Đoković i  Marijan Vajda

profimedia

Uzajamno poštovanje: Novak Đoković i Marijan Vajda, Foto: profimedia

Slovak je spreman da prihvati, ali samo ako Novak pristane da batali Pepea Imaza, reiki učitelje i ostale neobične saradnike!

Vajda je bio uz Đokovića od juna 2006. do maja 2017. Tada su okončali saradnju zbog, kako je rečeno, zasićenja. Novak je upravo sa slovačkim trenerom postigao najveće uspehe. Vajda je ostao uz Noleta i kada je 2013. za glavnog trenera doveden Boris Beker.

Uvideo grešku

Posle saradnje sa Vajdom, Novak je angažovao Andrea Agasija sa kojim je za 10 meseci osvojio samo jednu titulu. Svaki od prethodnih 67 trofeja Đoković je osvojio sa Vajdom u timu.

NOVAK I VAJDA

11 godina su sarađivali Đoković i Vajda

67 trofeja je Đoković osvojio uz Vajdu, a sad ih ima ukupno 68

12 grend slemova je osvojio Novak, šest samo sa Vajdom, a šest sa Slovakom i Bekerom

223 nedelje je Đoković bio svetski broj jedan

- Novak je shvatio da je pogrešio kada je odlučio da otpusti ceo tim s kojim je sarađivao deceniju. Osim Vajde, otišli su i fizioterapeut Miljan Amanović, kao i kondicioni trener Gebhard Fil Grič. Pošto je shvatio da je pogrešio, Đoković je ponovo zvao Vajdu, koji je ovog puta postavio svoje uslove - rekao je naš izvor, i dodao:

- Vajda je, između ostalog, tražio da se Đoković posveti tenisu na konvencionalan način, a da duhovne savetnike poput Pepea Imaza i reiki učitelja Žarka Ilića ostavi po strani. Ukoliko Novak to ne prihvati, Marjan se neće vraćati na mesto glavnog trenera.

Slovak nikada javno nije rekao ružnu reč protiv Imaza, ali uticaj španskog gurua na Novaka je s godinama bio sve veći, što se jasno vidi kroz Đokovićeve izjave o duhovnosti i lepoti života mimo sporta. Nemac Beker je svojevremeno izjavio kako Novaku tenis više nije primat nego porodica, a to da malo trenira je jednom prilikom provukao i Vajda.

Odbacivao savete

Međutim, sve to je rešivo, posebno što je i sam Novak kada je objavio da je završio saradnju sa starim timom rekao sledeće:

- Nijednom od njih trojice nisam zatvorio vrata i ne znači da nećemo opet sarađivati. Samo smo odlučili da je vreme da okrenemo novu stranicu života i potražimo osveženje.

Pored duhovnih savetnika, problem između Vajde i Novaka bio je i to što je Đoković počeo da ignoriše savete svog stručnog štaba. Posle Rolan Garosa 2016, kada je osvojio grend slem karijere i vezao sve četiri titule sa najvećih turnira, Beker i Vajda savetovali su mu da se odmori i preskoči Vimbldon. Nole nije poslušao i ispao je u 3. kolu grend slema u Londonu, a potom i na startu Olimpijskih igara u Riju. Verovatno je jedan od Vajdinih uslova da ga za slične stvari Đoković ubuduće sluša.

Vajda se odmara otkako ne radi sa Đokovićem, a nedavno je odbio ponudu da bude Dejvis kup selektor Slovačke, čiji savez ga je čekao do poslednjeg trenutka. Takođe, Vajdine ćerke Nikola i Natalija su teniserke, pa se trudi da im pomogne u karijeri.

Komentari (11)

dexxx

08.04.2018 09:21

sta je prouzrokovalo tome da se zameni tim koji je pobedjivao??? Novak je u nekoj sekti i to je jasno..

ludi milojko

08.04.2018 10:04

to care, samo ti mozes da resis Novakovu dilemu...neka se mane onih sektasa, i eto vas na prvom mestu...

Zdenko

08.04.2018 12:05

Dragi Novace, neka gospodin Vajda u buduce bude tvoj staro-novi trener, i uspeh ce ti biti zagarantovan.Sve najlepse i sto brzi povratak na 1. mesto ATP liste, zele ti Nislije. Cestitka tebi i tvojima povodom Uskrsnjih praznika, sa zeljom , da ih slavite jos najmanje 100 godina.Od srca , sve najlepse.

rastko

08.04.2018 12:31

Nole, čekamo Tvoje pobede, naravno i da u boksu što pre vidimo stari tim, na čelu sa Marjanom.

Zoran

08.04.2018 13:38

Novak je imao sansu da postane najveci svih vremena ali nije to iskoristio. Posle Pariza je izjavio da mu tenis vise nije prioritet i to je bio kraj. Toliko malo trenira da svi vidimo da vise nema snage ni za dva ozbiljna seta. Nazalost bio je jednom jedan Novak i hvala mu za to.

mimi oro

08.04.2018 13:45

Nažalost, Nole je promenio psihologiju,pod uticajem raznih šarlatana i žene mu te se ne može više vratiti...

Eureka

08.04.2018 16:07

Sve mu je rekao

lili

08.04.2018 16:29

Novače,hranu u usta,što više treninga,druženja sa Vajdom i manje filozofiranja i uspeh je tu!Možeš ti to,verujemo u tebe.

Tamara

08.04.2018 17:34

Poštujem Noleta puno i hvala mu za sve što je uradio za Srbiju i njen narod! Po meni skrenuo je sa puta, tražiti mir i spas u reiki učiteljima i Pepeu, je van svake pameti! Meni kao verniku je to zaista tužno. Mislim da Jelena ima veliki uticaj na Noleta i njegov trenutni stil života!!!

Maki

08.04.2018 19:06

Čovek ne jede meso, a hoće snagu na terenu?! Od oraščića i jagodica bobica može samo proliv da dobije... Snaga na usta ulazi, rekoše stari... A žena može u yogu i reiki, ko joj brani, kad je zaludna...