Siguran hod  šampiona:  Novak  Đoković
Tanjug
Siguran hod  šampiona:  Novak  Đoković

Tanjug

Siguran hod šampiona: Novak Đoković, Foto: Tanjug

Razočarao je Nole sve obožavaoce kada je otkazao učešće na turniru u Pekingu, ali zato sada u Šangaju pokušava na sve načine da nadoknadi propušteno. Po svemu sudeći, odlično mu ide! Uz veliku podršku publike, na turniru na kojem brani titulu pobedio je Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:0 (6:4, 6:4) i plasirao se u četvrtfinale, a ovacije su bile kao da je igrao pred srpskom publikom, za reprezentaciju. Kineske navijače nije mrzelo da razviju transparente na srpskom jeziku i napišu ono čuveno: „Idemo, Nole!“. A on se njima odužio u svom stilu. Novak Đoković govori više jezika, kineski za sada ne, ali zna nekoliko reči. Kao što zna i svoj nadimak, koji je na kineskom napisao na kameri, što je izazvalo pozitivni haos na tribinama.

Bata je dobio  naslednika

Arhiva Blica

Bata je dobio naslednika, Foto: Arhiva Blica

- Zadovoljan sam kako sam igrao, i to od prvog do poslednjeg poena. Nisam imao pad ni u jednom trenutku meča. Izgubio sam servis samo jednom, a Pospišil je imao tokom meča 28 vinera i 12 asova - objasnio je posle meča Đoković.

Oduševljeni Kinezi

Tanjug

Oduševljeni Kinezi, Foto: Tanjug

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Miše Zvereva iz Nemačke, 110. tenisera sveta, koji je, iako nema visok plasman na ATP listi, uvek neugodan. Do sledećeg meča, Novak se oprostio od publike u sada već poznatom stilu - poslavši srce prisutnima, koji su neumorno mahali srpskim zaastavama, dok su neki otišli i korak dalje i iscrtali ih po licu.

Bez Bekera u 2017!

Najbolji teniser sveta i dalje ne zna da li će nastaviti saradnju sa Borisom Bekerom. - I dalje sarađujemo i tako će biti do kraja sezone. Što se tiče sledeće, ne znam. Nismo još počeli pregovore - objasnio je Đoković. Novak je sa legendarnim Nemcem počeo saradnju 2014. godine, a zajedno su osvojili šest grend slem titula.