Nole, Đovak, Novak Đoković
A. Dimitrijević
Nole, Đovak, Novak Đoković

A. Dimitrijević

Novak Đoković, Foto: A. Dimitrijević

Glavna tema je naravno bio Novak Đoković koji trenutno prolazi kroz rezultatsku krizu.

- Ne bih se složio sa tim da je u krizi. Za mene je Novak i dalje prvi na svetu. On ima dosta stvari koje su dobre i koje drugi igrači nemaju i po tome niko ne može da ga stigne. Ako pronađe one brze pokrete i kondiciju koju je imao verujem da će za nekoliko meseci da se vrati u staru formu - kaže Tarpiščev za "Novosti".

Ruski stručnjak je naglasio da ne želi da se meša u rad stručnog štaba srpskog igrača, ali je imao dobar savet.

- Smatram da ne bi trebalo da igra na previše turnira, već da izabere takmičenja na kojima će da učestvuje. Ne znam kako trenira i šta se dešava iza zatvorenih vrata, ali mislim da treba da obrati pažnju na kalendar. Ponavljam, nemam nameru da ga učim kako treba da radi svoj posao, već samo govorim svoje mišljenje - dao je Tarpiščev dobronameran savet.

Posebno se Rus osvrnuo na mentalnu snagu koja je u "belom sportu" veoma važan faktor.

- Psihologija je važna, posebno kod Đokovića. Kada dođe na turnir i na teren izađe sa namerom da osvoji trofej to će i uraditi. Međutim, ukoliko ima neke probleme bilo da je u pitanju povreda ili nešto što je psihičke prirode to ga i te kako ometa u toj nameri. On ima zaista odličnu tehniku, način igre i motivaciju koja ga razlikuje od drugih, zbog svega toga je toliko dugo u teniskom vrhu.

Komentari (1)

Alpacino

16.02.2017 15:09

Nole je, nazalost, odlucio da se penzionise, ali to jos ne saopstava javno zbog sponzorskih ugovora i drugih obaveza... pojavice se ove godine na par turnira, malo ce se obrukati i cao...Njegov zivot, njegova stvar.