Novak Đoković
EPA / Lukas Coch
Novak Đoković

EPA / Lukas Coch

Teški trenuci - Novak Đoković, Foto: EPA / Lukas Coch

Koliko će Novak Đoković odsustvovati sa terena? Kada bismo sledećeg puta ponovo mogli da na terenu vidimo najboljeg srpskog tenisera svih vremena? Da li će povreda lakta biti sanirana hirurškim putem ili će ponovo biti rešavana rehabilitacijama, ali bez odlaska pod nož?

Sve to su pitanja na koja ni dva dana pošto je Nole završio učešće na Australijan openu porazom od Čunga u osmini finala nema konkretnih odgovora.

Činjenice govore da Noletova povreda lakta, koja ga je već odvojila od terena na čak šest meseci, srpskom teniseru zadaje ozbiljne probleme. One govore i da je Novak i dalje u Melburnu i da neće na prečac doneti odluku o tome koliko će pauzirati.

Naš as će se iz Australije vratiti u Monte Karlo, a tamo će uslediti sastanak sa njegovim medicinskim timom. Kako sada deluje, operacija lakta je najrealnija opcija. I za to ima mnogo razloga, jer, jednostavno, tokom februara nema previše turnira na kojima je Novak planirao da se nadmeće.

Definitivno je poznato da neće igrati za Srbiju u prvom kolu Dejvis kupa protiv selekcije SAD. To je potvrdio i selektor Srbije Nenad Zimonjić koji je saopštio da za mečeve, koji će biti igrani u Nišu od 2. do 4. februara, neće biti u prilici da računa na svog najbolje rangiranog tenisera.

Novak neće biti i na turniru iz klase 500 u Dubaiju (26. februar), a onda stižemo do čistih nagađanja. Jednostavno, nemoguće je pretpostaviti koliku pauzu bi Novak mogao da napravi. Tokom marta najbolji svetski teniseri biće na turneji po SAD. Masters u Indijan Velsu biće igran od 8. do 18. marta, a Majami je zakazan za period od 21. marta do 1. aprila. Prema određenim informacijama, gotovo je izvesno da ove godine neće igati na turniru u Monte Karlu (15-22. april).

Uz ove podatke, valja uzeti u obzir i da Novak posle problema u Melburnu odaje utisak čoveka koji želi u potpunosti da sanira problem, pa se tek onda vrati na teren. Zbog toga ne bi bilo veliko iznenađenje da se odluči i na operaciju, ali i na pauzu po ugledu na Endija Marija koji je najavio da neće igrati do Vimbldona.

Komentari (3)

Beker

24.01.2018 10:59

Ajde ti prijatelju zenu i decu pod ruku i zavrsavaj karijeru, bez mesa i redovne ishrane i sa sektasom pepeom vidis dokle si dogurao. Jesi nas i svi te volimo ali zastranio si u fulu

Dragan Giljen

24.01.2018 14:56

BRATE NOLE ZDRAVLJE JE NAJBITNIJE! NE ZURI I BOG CE TI POKAZATI PRAVI PUT! NIKSIC JE UZ TEBE UVIJEK!

realno

24.01.2018 17:54

svi mi koji ga volimo, cenimo savet da se povuce. sta je tu problem. zdravlje je najvaznije. ovi drugi koji bi ga gledali samo da igra taman i da izgubi ruku sta reci, egoisti.