Veljko Nestorović
Alo!

Srpski teniser je nakon turbulentnih šest meseci i smene na tronu vratio “ubilački pogled” i pokazao škotskom teniseru, ali i ostatku teniskog karavana, da će se uskoro vratiti na tron, gde mu je i mesto.

Pored Marija, trijumf Novaka je rastužio i sve one koji su počeli da sumnjaju u njega, a onda se i raduju njegovim porazima u drugoj polovini 2016.

Kako stvari trenutno stoje, ovo će za sve mrzitelje najboljeg srpskog sportiste svih vremena biti veoma stresna i dugačka godina. Sa srećom im bilo.

Nema sumnje da je Endi zaslužio da se u jednom trenutku nađe na tronu, ali njegova vladavina ipak ne bi trebalo duže da potraje, jer Novak je u Dohi ponovo postao gladan pobeda i trofeja, a teško da smo mogli i bolju čestitku za Božić da dobijemo od one koju je napisao na kameri “Mir božiji”.

Novaka Đokovića sada očekuje put u Australiju, gde će takođe pokušati da odbrani titulu, u Melburnu gde je upravo prošle godine savladao Endija Marija, svog dobrog prijatelja.

Nema sumnje da će rivalstvo dvojice tenisera potrajati još godinama, a na nama je da uživamo u pobedama i ne očajavamo u porazima Đokovića, već da uživamo u zlatnoj eri srpskog tenisa koja se, sviđalo se to nama ili ne, polako privodi kraju. Nakon penzionisanja Ane Ivanović, za njom bi trebalo da krenu i Jelena Janković, ali jednog dana i veliki Novak. Do tad uživajmo.