Đoković na Indijan Velsu 2016.
Tanjug/AP
Novak Đoković i Andre Agasi

Profimedia

Novak Đoković i Andre Agasi, Foto: Profimedia

Novak ima spisak kandidata, ali za sada ne želi da ga otkriva.

- Dogovor mora da aminuje Agasi. On je glavni trener, a novi čovek u stručnom štabu mora da se uklapa u našu tenisku i životnu viziju. Moramo obojica da budemo saglasni. To bi trebalo da bude neko ko je kao igrač imao iskustva na vrhunskom nivou. Već smo obavili jedan razgovor, voleo bih da bude mlađi, jer mi takva energija daje više inspiracije - rekao je Đoković.

Protiv Tima danas posle 16 časova!

Đoković će meč četvrtfinala Rolan Garosa igrati protiv 6. nosioca, Austrijanca Dominika, i to ne pre 16 sati. Njihov meč je planiran kao drugi na stadionu „Suzan Langlan” i počeće odmah posle duela Ostapenko (Letonija) - Voznijacki (Danska), koji startuje u 14 časova.

Dakle, koga to Đoković traži? Dobro upućeni kažu nekoga čija bi uloga bila poput one koju je obavljao Marijan Vajda dok je Novakov glavni trener bio Boris Beker. Sličnu hijerarhiju u stručnim štabovima imaju i njegovi najveći rivali.

Poznato je da je Ivan Lendl glavni trener svetskog broja jedan - Endija Marija, ali sa njim radi i Džejmi Delgado. Reč je o Englezu koji je i sam bio teniser, ali mnogo skromnijeg učinka.

Karlos Moja od decembra 2016. trenira Nadala, iako se Rafa nije odrekao saradnje sa stricem Tonijem.

I Rodžer Federer ima sličnu strukturu stručnog štaba. Njegov prvi trener je Hrvat Ivan Ljubičić, ali drugi čovek je konstanta - švajcarski trener Sverin Luti. Luti je uz Federera na svakom putovanju i na svakom turniru, dok je Ljubičić tek od 2015. član stručnog štaba, odnosno od raskida saradnje sa Stefanom Edbergom.

U stvari, jedini igrač iz svetskog vrha koji nema najmanje dvojicu stalnih trenera jeste Sten Vavrinka. On sarađuje isključivo sa Šveđaninom Magnusom Normanom.

 

Komentari (1)

Deki Rus

06.06.2017 19:37

Drugi trener ce biti Goran Ivanisevic...