Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Njega je namučio Nemac Miša Zverev kojeg je savladao sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:3). Nemački i srpski teniser su do sada igrali samo jednom i to 2009. godine u Marseju, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:3.

Prvi set Novak je započeo sigurnim servisom, i pritisnuo Nemca na njegovom servisu, ali je onda usledio pad u igri Srbina.

U trećem gemu Zverev pravi brejk, a odmah potom ga potvrđuje i sigurno servira sve do devetog gema kada pravi novi brejk i dolazi do prednosti u setovima.

Đoković je loše počeo drugi set, izgubio je dva vezana gema, ali 110. teniser sveta popušta u trećem i Novak se vraća u igru.

Zatim u sedmom gemu Nole ponovo oduzima servis protivniku, ali ni ovaj ne odustaje dužan i odmah pravi ribrejk.

Do kraja seta obojica su bili sigurni na svom servisu pa je odlučio taj-brejk. Tamo je Đoković bio uspešniji sa 7:4 i došao do izjednačenja.

U trećem setu Srbin konačno dolazi do prepoznatljive igre. Brzo stiče prednost od 3:0. Mogao je Zverev da se vrati u igru u petom gemu, kada je imao brejk priliku, ali mu Đoković to nije dozvolio, te je siguran ostao do kraja i uspešno nastavio pohod na odbranu titule.

Komentari (1)

Бр. 1 на планет Земљи

14.10.2016 18:59

На Истоку старе приче, на западу ништа ново ... НОВАК ЂОКОВИЋ ПОБЕЂУЈЕ !!! Наравоученије : ако хоћеш да о теби прича свет, ти само мораш да будеш Србин и Православац ! Воли Бог Србина сваког !