novak
tanjug /ap
novak

tanjug /ap

Spreman kao zapeta puška - Novak Đoković , Foto: tanjug /ap

Radmilo Armenulić i Nikola Pilić, poznati teniski stručnjaci, složni su u oceni da nekadašnji prvi reket sveta treba da se fokusira na igru i da se ne obazire na pritiske javnosti, koja pošto-poto želi da on ponovo zasedne na čelo ATP liste.

Radmilo Armenulić

M. Mitrović

Đoković treba da razmišlja isključivo o igri - Radmilo Armenulić, Foto: M. Mitrović

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije smatra da trenutna Novakova pozicija (12. na svetu) neće uticati na njegovo samopouzdanje.

- Ništa to ne znači. Federer je bio 15. kada se nakon povrede uspešno vratio na teren, a Nadal je bio na 9. mestu. Agasi je osvajao turnire, a prethodno nije bio ni među prvih 100 tenisera sveta. Ovom prilikom mu poručujem: „Nole, ne razmišljaj o prvom mestu i ne podleži pritisku javnosti, već razmišljaj isključivo o igri i sve će doći na svoje.“ Sjajna je stvar što prvo igra na egzibicionom turniru jer tamo neće imati tremu. Može da igra opušteno. Biće interesantno u Abu Dabiju jer će učestvovati nekoliko tenisera koji su odustvovali zbog povreda. Videćemo kako će se snaći Vavrinka, Raonić, Nišikori... Ipak, Australijan open će pokazati koliko je zaista spreman - kaže Radmilo Armenulić za „Alo!”.

Pilić: Štepanek je pravi izbor!

Đoković je nedavno imenovao Radeka Štepaneka za novog trenera, umesto g Andrea Agasija.

- Najbitnije od svega je da je Novak zdrav! Angažovanje Radeka Štepaneka za novog trenera je vrlo dobar potez. Čovek je bio izvrstan igrač, ima iskustvo i može Đokoviću da bude sparing partner. Agasi je više za to da sedi u loži na velikim turnirima. Sigurno je da Amerikanac može da mu pomogne savetima, ali smatram da će Radek stalno biti uz Novaka, a to je ono što mu je potrebno - naglašava Pilić.

Nikola Pilić

Profimedia

Za Novaka je bolje da na startu igra protiv slabijeg rivala - Nikola Pilić, Foto: Profimedia

Nikola Pilić tvrdi da bi bilo bolje da Nole posle šestomesečne pauze u prvom meču igra protiv slabijeg protivnika.

- Novak za ovih 12 godina nikada nije ovoliko dugo odsustvovao. Biće mu potrebno nekoliko mečeva da se vrati na određeni nivo. Za početak bi mnogo bolje bilo da se na startu turnira u Abu Dabiju sastane sa ruskim teniserom Andrejom Rubljevom. Španac Agut je sasvim solidan igrač i u formi je. Rubljev je mlad, neiskusan, međutim, može i on da iznenadi. Prvi mečevi su uvek neizvesni - rekao je Pilić za „Alo!”.

Komentari (1)

rastko

26.12.2017 16:24

Armenulić sada daje nekakve savete Novaku. Da ima imalo stida ne bi uzimao njegovo ime u usta. Dobro su poznate njegove jadne izjave na početku Novakove karijere. Zato Armenuliću, bolje ti je da ćutiš i pokriješ se ušima! Ugledaj se na Bobu Živojinovića.