Novak Đoković
A. P.
Novak Đoković

Alo!

Novak Đoković, Foto: Alo!

Uticajna španska „Marka“ dodelila je našem teniseru nagradu tog lista, pa se Nole našao rame uz rame sa Majklom Džordanom, Peleom, Dijegom Maradonom, Muhamedom Alijem, Mihaelom Šumeherom, ali i kolegama iz belog sporta Federerom, Nadalom, Samprasom, Agasijem...

- Veoma sam ponosan što sam ovogodišnji dobitnik nagrade koja se u Španiji dodeljuje najboljim sportistima. Ceo život sam posvetio sportu i postigao sam značajne rezultate, ali uvek se osećam tako zahvalno kada se nađem među sjajnim sportistima, pravim legendama našeg vremena - objasnio je Đoković.

Inače, španski list je iskoristio priliku da Novaku dodeli priznanje dok je svetski teniser broj jedan obavljao poslednje pripreme za start turnira u Madridu. Novak je slobodan u prvom kolu jakog turnira na šljaci, a danas će, po završetku meča Borna Ćorić - Nikolas Almagro, saznati ime rivala u drugom kolu.

- Posle tri godine, ponovo igram na turniru u Madridu. Nedostajao mi je grad, nedostajali su mi ljudi. Drago mi je što sam se vratio na turnir jer, definitvno, jedan je od najvećih.

Naš teniser ne krije da će uraditi sve da mu se ne ponovi rano ispadanje kao u Monte Karlu.
- Nadam se da ću u Madridu odigrati više mečeva. Uslovi u Madridu su drugačiji u odnosu na druge turnire. Loptica leti brže. Moram da se prilagodim. Dobro sam trenirao i nadam se da će ova nedelja doneti mnogo bolje izdanje - rekao je on.