„Štefi, čuvaj se“: Novak Đoković
profimedia
„Štefi, čuvaj se“: Novak Đoković

profimedia

„Štefi, čuvaj se“: Novak Đoković, Foto: profimedia

- Za mene tri najveća favorita u Parizu su Novak Đoković, Endi Mari i Rafael Nadal. Ne marim mnogo što Rafa nije najbolje igrao u Rimu. Njegov meč protiv Đokovića je bio odličan. Ima samopouzdanje, zna da igra na šljaci i svima će biti teško da ga pobede kada se bude igralo na tri dobijena seta - objasnio je Vilader.

Veruje u Đokovića:  Mats Vilander

profimedia

Veruje u Đokovića: Mats Vilander, Foto: profimedia

Što se tiče Novakovih šansi u Parizu nekada veliki kritičar našeg asa je jasan:
- Novak će biti pod velikim pritiskom. On jednostavno mora da osvoji Rolan Garos da biti postao jedan od najboljih svih vremena. Ipak, mislim da će ove sezone osvojiti „Zlatni slem“, odnosno da će pored četiri grend slema uspeti da se okiti zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama.

Štefi Graf  posle osvajanja  zlata na  OI 1988.

profimedia

Štefi Graf posle osvajanja zlata na OI 1988., Foto: profimedia

Bio sam još igrač kada sam video kako je to uradila Štefi Graf tokom 1988. godine. To je tada bilo nezamislivo, ali sam uveren da će Novak to ove godine uspeti - nije ostavio dilemu Vilander.

Pozdrav sve govori: Đoković i Vajda

profimedia

Pozdrav sve govori: Đoković i Vajda, Foto: profimedia

 

„Pomirenje“ sa Vajdom

Tokom polufinalnog meča turnira u Rimu protiv Nišikorija, Novak Đoković se u jednom momentu naljutio na svog dugodišnjeg trenera Marjana Vajdu pošto nije imao spreman rezervni par patika. Došlo je i do kratke rasprave učitelja i učenika u pauzi između petog i šestog gema drugog seta, ali što se tiče saradnje tandema, problema nema. U nedelju, u prepodnevnim časovima, Nole i Slovak su tokom treninga pred finale bez problema sarađivali.

 

Serena Vilijams

Tanjug

Serena Vilijams, Foto: Tanjug

 

Titula Sereni

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams osvojila je prvu titulu u 2016. godini. Amerikanka je do 70. trofeja u karijeri stigla pobedom u finalu turnira u Rimu, u kojem je bila bolja od sunarodnice Medison Kiz - 7:6, 6:3. Vilijamsovoj je ovo četvrti trijumf u karijeri na turniru u Rimu.