Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Ovaj put ga legendarni francuski teniser Anri Lekont poredi sa strip junakom - Plastikmenom.

Bez kiše na početku Vimbldona

Po mnogima prvi među jednakim grend slemovima startuje sutra! Ovogodišnji Vimbldon ugostiće sedmoro srpskih predstavnika u singlu, a to su Novak Đoković (branilac titule), Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Aleksandra Krunić, Ana Ivanović i Jelena Janković. Prema trenutnim prognozama, kiša, bar prve nedelje, ne bi trebalo da pravi probleme, pa se očekuje da će se mečevi odvijati po planu.

- Način na koji Đoković trenira, kako usvaja nove tehnike, fleksibilniji je od ostalih. Pre se govorilo da su u tenisu potrebni mišići, snaga... Sada je situacija drugačija - moraš da budeš spreman, da reaguješ brzo, da budeš lagan, fleksibilan... On to može, jedini fleksibilniji od njega je možda strip junak Plastični čovek. Kada vidim kako proklizava na terenu, pomislim kako bih se ja polomio. Ali on je neverovatan - opčinjen je našim asom Lekont.

Francuz skida kapu Đokoviću zbog svega što je morao da prođe u karijeri kako bi zaseo na teniski tron.

- Siguran sam da je život bio komplikovan i težak za njega i njegovu porodicu. Prošao je mnogo užasnih stvari i sada može da uživa. Za njega - ako pobedi, odlično, ali i ako izgubi - nije smak sveta. Zadovoljan je svojim životom, odlično poznaje svoje telo, mentalno je jak i može da se opusti - konstatuje Lekont i ocenjuje da je Đoković najbolje pripremljeni teniser na svetu.

Anri Lekont

Profimedia.rs

Anri Lekont, Foto: Profimedia.rs