Srce poklanjam  navijačima:  Novak Đoković
profimedia
Srce poklanjam  navijačima:  Novak Đoković

profimedia

Novak Đoković, Foto: profimedia

Nakon Đokovićevog trijumfa na Rolan Garosu i spojenog niza od četiri gren slema zaredom, na različitim podlogama, svetski mediji govore u superlativima o srpskom teniseru i svetskom broju 1.

"Pitajte Đokovića da vam vinerom spasi život i on će verovatno da pogodi osnovnu liniju. Stavite pred njega razmenu od 34 udarca i budite sigurni da će odigrati 35", navodi "Dejli telegraf".

Britanski mediji navode da je u toku jedno veliko rivalstvo - Đoković protiv istorije. Odnosno, da je završena era rivalstava Federer-Nadal, Borg-Mekinro, Edberg-Beker...

Francuski "Ekip" je napravio anketu o poretku na listi najboljih svih vremena i ponudio čitaocima tri igrača - Federera, Nadala i Đokovića da ih poređaju od jedan do tri.

Dve trećine anketiranih je odlučilo da je Federer prvi, Đoković drugi, a Nadal treći.

Pri tome se vodilo računa da Federer još uvek ima pet gren slemova više od Novaka, a manje mastersa, i da je više vremena proveo na mestu broj 1.

Svetski sportski mediji već najavljuju Vimbldon, koji počinje krajem juna i na kome Đoković brani titulu.

Đoković će se odmarati tri sedmice i neće igrati mečeve na travi do Vimbldona, kao ni prošlih godina, ali je on i takav prava noćna mora za one koji će se sa njim sastati u prvim kolima turnira, navode svetski mediji.