Nikola Pilić
Profimedia
Nikola Pilić

Profimedia

Nikola Pilić, Foto: Profimedia

 Iako naš as ove godine ne postiže očekivane rezultate i preti mu i gubitak četvrte pozicije na ATP listi, ugledni teniski stručnjak Nikola Pilić u razgovoru za „Alo!” poručuje da Đoković može ponovo da bude najbolji kad je najvažnije.

- Novaku je bilo neophodno da odigra jedan turnir na travi pred Vimbldon, pošto su mu neophodni mečevi na toj podlozi. Možda je mogao da nastupi u Kvinsu ili Haleu, pa onda da trenira pred Vimbldon, ali se on odlučio da igra u Istbornu, što ne mora biti loš izbor - ističe Pilić za „Alo!”.

Kakve su Đokovićeve šanse na tom turniru, s obzirom na sadašnju nestabilnu formu?

- Za Đokovića je najvažnije da u Istbornu odigra dva ili tri meča na travi jer je taj turnir samo u funkciji pripreme za najveći i najvažniji turnir na svetu. Rezultat u Istbornu nije najbitniji, već su Đokoviću potrebni mečevi, pošto je ove godine nastupao na malo turnira.

Novak Đokovićev

profimedia

Novak Đoković, Foto: profimedia

Novak bi mogao da izgubi i četvrtu poziciju na ATP listi, pošto mu se Federer ozbiljno približio?

- Tačno je da mu se približio, ali Đoković takođe nije daleko od vodećih na ATP listi. On je dosta bodova izgubio na Rolan Garosu, a u drugom delu sezone nema toliko da brani. Novak može i do vrha, sve će zavisiti od njega, odnosno njegovih igara.

Mekinro sumnja u Agasija

Džon Mekinro skeptičan je prema saradnji Andrea Agasija i Novaka Đokovića.

- Agasi je imao renesansnu karijeru, stoga ima razloga što ga je Novak angažovao, ali je teško pomisliti da će to za kratko vreme imati smisla. Ne verujem da će njihova saradnja potrajati - rekao je Mekinro.

 Šta može Đoković na Vimbldonu, gde ove godine, za razliku od prethodnih, ne dolazi kao favorit?

- Novaku je potrebno da povrati samopouzdanje, ukoliko ubaci u najveću brzinu može da na Vimbldonu, ili bilo kom drugom turniru, da pobedi svakog tenisera na svetu. Ako ove godine u Londonu bude igrao ne kao prošle, već kao u periodu između 2013. i 2015, kada je bio sjajan, siguran sam da će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje trofeja.

Mnogi smatraju Federera prvim kandidatom za osvajanje prestižnog grend slema u Londonu?

- Rodžer je osvojio turnir u Haleu i treba mu čestitati. Švajcarac je nesumnjivo kandidat za trofej, ali Vimbldon mogu uzeti i drugi igrači iz vrha, Novak i Endi Mari. Iako je neočekivano poražen na startu Kvinsa, verujem da će Britanac, koji brani trofej, tempirati formu za najvažniji turnir, a među kandidatima da digne pobednički pehar je i Nik Kirjos.

Da li u vaš krug favorita za osvajanje Vimbldona spada i Rafa Nadal?

- Ne verujem da Nadal može da trijumfuje ove godine u Vimbldonu - zaključio je Nikola Pilić.