Novak Đoković
Profimedia.rs
Novak Đoković

Profimedia.rs

Novak Đoković, Foto: Profimedia.rs

Najbolji srpski teniser startovaće danas na Mastersu u Londonu, a njegova prva prepreka u „O2 areni“ je Austrijanac Dominik Tim, zvezda u usponu belog sporta.

Za našeg proslavljenog stručnjaka Radmila Amenulića nema nikakve dileme, Novak ima i snage i kvalitet da već u Londonu uspe da se izbori za povratak na čelno mesto ATP-a.

Dobar znak za  budućnost: Radmilo  Armenulić

Mitar Mitrović

Radmilo Armenulić, Foto: Mitar Mitrović

- Svi očekuju od Marija da osvoji turnir. Biće pod velikim pritiskom jer Britanija i pola sveta navijaju za njega, a Novak je potpuno opušten. Mislim da će Đoković pobediti na Mastersu! - kaže Radmilo Armenulić.

Naoštreni Endi ima da se poseče!

- Endi Mari je baš naoštren. Drugi ga oštre, a ne znaju da mogu da ga poseku. Cela Britanija je na nogama, svi pričaju o Endijevoj pobedi u Londonu, čak im je i Bregzit pao u drugi plan. Uveren sam da mu ta pompa oko preuzimanja prvog mesta smeta - objašnjava Armenulić.

Prva prepreka na tom putu biće deveti nosilac Dominik Tim.

- Austrijanac je perspektivan i talentovan teniser. Ima izvanredan forhend. Čini mi se da je malo premoren, još je i neiskusan, ali da će za godinu-dve biti među tri-četiri najbolja na svetu. Novak je apsolutni favorit - nema dilemu Armenulić.

Preostala dva protivnika u grupi „Ivan Lendl“ biće Gael Monfis i Miloš Raonić. Posebno će biti zanimljiv Novakov duel sa Kanađaninom, koji je nedavno predao meč Mariju i vinuo ga na prvo mesto ATP liste.

- I za mene je misterija zašto je predao meč. Nije objašnjeno, svašta može da se pretpostavi. Verovatno je smatrao da će izgubiti i da mu treba odmor. Nije isključeno da je dobio neki savet, ali ne smem da tvrdim. Prosto je pogurao Endija na prvo mesto, jer je odmoran igrao finale. Vrlo sumnjivo! Raonić je klasičan server, forhendaš i nema nikakve šanse protiv Novaka! Probleme može da napravi Gael Monfis, ali ipak, ogromna je razlika u klasi - smatra Armenulić.

Novak će tradicionalno protiv sebe imati i publiku u „O2 areni“, koja će biti svim srcem uz Marija.

- Navikao je na to! Pa ni u SAD nije omiljen. Bitno je da se on korektno ponaša i siguran sam da će neprijateljski nastrojenu publiku smiriti i igrom i ponašanjem. Teško je pronaći tako fer igrača kao što je Đoković. On uvek čestita rivalima, a nisam video da to rade Federer, Nadal i Mari - zaključio je Radmilo Armenulić.

Komentari (2)

drAgi

13.11.2016 17:50

Da li je kažnjivo ako kažem da mi je Miloš Raonić bio sumnjiv onog dana u Parizu? Ako je kažnjivo onda povlačim sumnju.