Banjica dobila mural najboljeg tenisera sveta
promo
Pravi uzor: Novak  Đoković

profimedia

Pravi uzor: Novak Đoković, Foto: profimedia

Danas ga je gotovo nemoguće videti u ovom beogradskom kraju. Jednostavno, život profesionalnog sportiste je takav da Nole retko kad može da poseti recimo svoju Osnovnu školu „Bora Stanković”. Međutim, zahvaljujući dovitljivosti mlađih stanovnika ovog naselja na opštini Voždovac, prvi teniser sveta je odskora svaki dan prisutan u životima njihovih komšija.

Momci sa Banjice su za „Alo!” otkrili zbog čega je baš Novak dobio čast da dobije mural, iako su u ovom naselju odrasili i vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Banjica dobila mural najboljeg tenisera sveta

promo

Banjica dobila mural najboljeg tenisera sveta, Foto: promo

- Motivi su jasni, Novak je iz našeg kraja i zna se koliko je učinio za Srbiju! Ovo je samo mali gest da probamo da mu se odužimo za sve vesele trenutke koje nam je priredio predstavljajući Srbiju - rekao je za „Alo!“ jedan od autora ovog grafita.
Momci sa Banjice nisu želeli da se medijski eksponiraju. Kažu da mural nije rađen zbog toga da bi se oni proslavili.

- Želimo da probudimo svest kod klinaca i da im na ovaj način ukažemo kojim putem mogu da krenu. Voleli bismo da ovaj mural podstakne momke da se sklone sa ulice, da se bave sportom, ali i da ulepšavaju okolinu ovakvim umetničkim delima, a ne navijačkim uvredama i psovkama - objasnili su momci koji su odgovrini za ovo umetničko delo.

Zgrade u kojima je Đoković odrastao

Zoran Ilić

Zgrade u kojima je Đoković odrastao, Foto: Zoran Ilić

A da Nole i dalje voli svoj bivši kraj govori i njegova iznenadna poseta banjičkoj pijaci u februaru 2015. Tada je Đoković izazvao pravu histeriju kada se sa majkom Dijanom pojavio među običnim svetom. Svi su bili oduševljeni što ih najveća sportska zvezda u istoriji Srbije nije zaboravila!

Komentari (4)

lilit

22.07.2016 15:21

Svaka čast na trudu, ali MALO mi NE liči na Novaka.

Vota037

22.07.2016 18:49

Za sebe je ucinio ok. Za Srbiju (reprezentaciju) nista. To sto ga potpisuju Srb moze i Monako ciji je drzavljanin.Y

JOKA

22.07.2016 21:27

OVO LICI NA NOVAKA ISTO KOLIKO I PALMINA VOSTANA FIGURA ,NEMA VEZE SA NOVAKOM ,NESTO KAD RADITE BAREM URADITE KAKO TREBA

JOHNY

23.07.2016 07:15

Osim sto ne lici mnogo na sebe, ovde je naslikan kao levoruki igrac tenisa!! ??