Boško Kozarski
Privatna arhiva
Boško Kozarski

Privatna arhiva

Boško Kozarski, Foto: Privatna arhiva

U dve reči stane suština najpoznatijeg ruskog moto-kluba. Iako ih povezuju s osobom iz akrostiha kolumne, oni su družina koju okuplja nešto drugo na slovo P - principi! Nepromenjivi, jasni i nama bliski principi kojima nikada nisu trgovali. Ni tu se ne završava lista asocijacija na vukove na dvotočkašima, koje počinju na slovo P.

Udruženi oko svega navedenog sabrani su istomišljenici koji postaju četvrto i peto P koje ne poznaje granice pravoslavnih zemalja – „Noćni vukovi“ okupljaju Prijatelje, koji čine veliku Porodicu! Od Kamčatke do Balkana, od Atlantskog do Tihog okeana, čopor jezdi asfaltom, simbolično braneći čistotu puteva naših od kojekakvih kerova i kerbera.

Treba li istaći da „Noćnim vukovima“ ne mogu pristupiti narkomani, narko-dileri, promiskuitetni likovi? Treba li izvoditi zaključak da su oni svojevrstan bastion čuvanja nasleđa Predaka? Eto još jednog P i nije slučajno napisano veliko! Gotovo sve što okuplja čopor, slučajno ili ne, počinje istim slovom. Kao i akrostih, uostalom.

Ima, naravno, onih kojima smeta simbolika kluba, drugi zameraju bliskost Hirurga, osnivača „Noćnih vukova“, i ruskog predsednika. Treći iznose neistine sa ciljem urušavanja imidža koji pronose kroz pravoslavne zemlje i ništa od navedenog ne može ukaljati slavno ime vučije. I dalje se buka njihovih motora dočekuje s Ponosom (opet P) i Poštovanjem (opet...).

Na kraju treba istaći neskrivenu misiju „Noćnih vukova“ - vaspitavanje potomstva, u čije ćemo pouzdane ruke predati celo naše nataloženo i teško stečeno iskustvo. Njima će ostati obaveza dalje borbe za Pravoslavlje, Patriotizam, Principe, Prijateljstvo i Porodicu.