Tužno veče na "Vembliju"
Profimedia
Tužno veče na

Profimedia

Tužno veče na "Vembliju", Foto: Profimedia

Kvalifikaciona utakmica između Engleske i Litvanije (2:0) ostaće u senci emotivnog susreta teško obolelog petogodišnjaka sa svojim fudbalskim herojem Džermejnom Defoom na stadionu „Vembli”.

Maleni Bredli Loveri boluje od retkog oblika tumora i lekari predviđaju da mu je preostalo svega još nekoliko meseci života. On je veliki navijač Sanderlenda i obožava engleskog reprezentativca Džermejna Defoa. Poznati fudbaler je upoznao svog fana, posetio ga je jednom prilikom u bolnici i mališan mu je tada zaspao u naručju. Od tada je njihovo prijateljstvo neraskidivo. Ovog puta, Defo je prilikom izlaska igrača na teren pred meč sa Litvancima čvrsto držao za ruku Bredlija, koji je bio neopisivo srećan. Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila i podržala mališana u njegovoj životnoj borbi.

Tužno veče na

Profimedia

Tužno veče na "Vembliju", Foto: Profimedia

Majka teško obolelog mališana objašnjavala je da je njen sin danima bio opčinjen pričom da će zajedno sa Defoom istrčati na fudbalski teren.

- Bredli je bio toliko opčinjen činjenicom da će predvoditi engleske fudbalere na utakmici sa Litvanijom da je svaki dan pričao o tome od momenta kada smo mu saopštili za sve ovo. Ponosni smo na svog dečaka - rekla je Gema Bredli.

Bredliju je još 2013. godine dijagnostikovan težak oblik tumora. U međuvremenu je prošao kroz brojne hemoterapije, njegov organizam je prilično iscrpljen, a porodica je dodatno pala u očaj kada mu je nedavno otrkiven još jedan tumor (na leđima).

„Uništeni smo, srce nam je slomljeno”, poručila je njegova porodica na Fejsbuku.

Otkako je priča dospela u javnost, pokrenuta je humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 800.000 evra za dalje lečenje van Engleske. Dok se iščekuje kako će njegovo telo reagovati na tretman, Bredliju dodatnu snagu vraćaju brojne poznate ličnosti, a najviše njegov fudbalski idol Džermejn Defo.

Komentari (1)

Djole

29.03.2017 07:08

Uh bre suze idu same. Defo ljuduino bravo. A ti malisa Bog neka te sacuva i da pobedis to zlo sto te muci!!!