Noam Čomski
Profimedia
Noam Čomski
Noam Čomski, Foto: Profimedia

- Pristupanje Srbije EU je u ovom trenutku prilično dubiozan potez. Čak i pod uslovom da će vas Evropa prihvatiti, što ni u kom slučaju nije izvesno. Znate, Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi, tako da to neće biti tako jednostavno - smatra Čomski. Čak i kada bi bila, navodi Čomski, to ne bi bio ispravan potez jer EU trenutno srlja u samoubilačkom pravcu, posebno zbog svoje ekonomske politike, koja urušava siromašnije članice.

- U poređenju s njom, američka finansijska politika izgleda veoma progresivno. Sama ideja da nametnete mere štednje državama predstavlja ekonomsku katastrofu i sada vidimo šta se događa. Svaki normalan ekonomista to vidi, a čak i Međunarodni monetarni fond to vidi - kaže Čomski. On navodi da nije iznenađen pregovorima Beograda i Prištine i da razume pritiske pod kojima se nalazi Srbija. Po njemu, bilo je samo pitanje dana kada će Beograd popustiti. On upozorava da je Evropa suštinski rasističko društvo, koje ne trpi različitost.

- Ne vlada u Evropi, kako je rekao Dobrica Ćosić, samo srbofobija. Fobije su svuda. Neofašističke partije sve su jače - posebno u Mađarskoj i Austriji, ali i u drugim državama. Evropa je veoma rasističko društvo. Oni ne žele različitost, oni žele homogena društva - kaže Čomski.

Komentari (9)

MKMC

06.02.2016 10:24

Tek kad budemo usli videcemo kakvu smo glupost ucinili

Marija

06.02.2016 10:42

@MKMC - Tacno tako.Celi svet zna i vidi da je ova EU odnosno Evropa rasisticka,eksploatatorska,diskriminatorska, fasisticka, itd,itd, samo to ne vidi nasa vlast ili ne zeli da vidi iz njima znanih interesa.Molim Boga da se raspadne pre nego mi udjemo u tu propast.

Nedeljko

06.02.2016 11:17

@MKMC - A mi nismo rasisticki nastrojeni jos od 90 tih!?ma begaj bre gledajmo istini u oci!

anaa

06.02.2016 10:50

oposto se situacija etnički promenila sada bi Srbi trebalo da budu rasistički nastrojena prema Evropi koja postaje tamni vilajet

misko

06.02.2016 10:55

U kolo udjosmo dinar dadosmo paaaaaa........IGRAJ

Sima

06.02.2016 11:49

Veliki intelektualac,velike je u pocetku vec izrekao veliku glupost ato da je Evropa rasisticki nastrojena prema Srbiji!?.Zar su u Evropi vecinski stanovnici druge rase?ili je biti Srbin posebna rasa?

Avni

06.02.2016 12:37

Neka Srbi idu u Africi. Pre neki dan Niklolic je rekao da Afrikanci i Srbi su prijatelji.

Dragomir

06.02.2016 20:33

Енциклопедија народа света каже ... Срби,народ са званично најбољом азбуком на свету!Имају изванредну кухињу,песму,фолклор,народну нишњу ... А то ДА ЛИ НАС ЕВРОПА ЖЕЛИ питајмо браћу покатоличене србе који МОРАЈУ да се декларишу као хрвати?Европа им натоварила дуг од 100 милијарди а дупло су мањи од Србије.Ни камату не могу да плаћају.Да им није наивног српског народа не би они њихову киселу воду продавали у Шумадији где те воде има на све стране!

ebi ga

07.02.2016 11:20

gospodine Čomski, sve je to džaba što govorite, ovi slepci što vode ovo stado srpsko ne vide dalje od nosa.