Adil Maksutović
Printscreen
Adil Maksutović

Printscreen

Adil Maksutović, Foto: Printscreen

A kada Adil Maksutović pusti glas, svi koji ga slušaju se bore da ne puste suzu.

Ono što mnogi ne znaju o vlasniku hitova kao što su "Laku noć", "Niko me nema" ili "Veruj u nas", je to da je verovatno najobrazovaniji mladi pevač na našoj javnoj sceni. Novim generacijama pevača obično obrazovanje manjka jer se još i pre punoletstva late mikrofona i počnu da zarađuju po klubovima i svadbama, međutim, to ne važi i za Adila, premda je u istim godinama počeo sasvim solidno da zarađuje od muzike.

On je, za razliku od ostalih svojih mladih kolega, završio čak dva fakulteta, i to Pravni i Kriminalističku policijsku akademiju. Na sve to, krajem 2015. godine, završio je i master studije na Pravu.

Ipak, da će biti pevač znao je oduvek. U porodičnoj arhivi se i danas čuvaju snimci na kojima, kao 4-godišnjak, peva na porodičnim okupljanjima i svadbama, a svi napori roditelja da ga upisuju na sportove ili usmere ka školi, nisu pomagali. Iako je bio odličan učenik, imao je u sebi tu svest da će u životu biti pevač i ništa drugo, ali je, ipak, ispunio ambicije roditelja i doneo im kući ne samo jednu, nego dve diplome.

Muzičku karijeru je započeo slučajno, tako što je jedne večeri trebalo da bude zamena za pevača u bendu svog prijatelja, a nakon što je izazvao apsolutni delirijum u kafani, svi su postali svesni toga da je zvezda rođena. Međutim, to se nimalo nije dopalo njegovoj majci, koja je smatrala da je sramota da zarađuje od muzike kada poseduje takav kapacitet za učenje.

- Sećam se da sam taj prvi zarađeni novac stavio na sto, a ona nije želela da ga uzme. Baš je bila protivnik toga da se bavim pevanjem. Mamin rođeni ujak bio je strašan pevač i bavio se pevanjem po kafanama. Imao je poroke, voleo je da popije i tako dalje. Mama je ispred sebe imala loš primer i nije želela da ja krenem tim putem jer je znala kakvi su rizici i čemu smo svi izloženi -ispričao je nedavno Maksutović u emisiji "Iz profila".

Komentari (11)

ČESTITAM TI

12.09.2017 21:05

NA OBRAZOVANJU I ŠTO SI POSLUŠAO MAJKU! BRAVO!

wwww

12.09.2017 21:25

A ima i kratki kurs kako u dva poteza oplaviti ženu.

nedjo

12.09.2017 21:44

@wwww - romi su poznati kao rodjeni pevači,a ove hvalospeve niste pisali kad pebio zenu

Ja

12.09.2017 21:47

@wwww - Znaci ni u kom zivotnom segmentu nije budala !

Žena

12.09.2017 21:56

Ko to zna možda je htela batine? Ne zna se tu šta je u pitanju! Ne napadajte ko vezani kučici.

Dva arsina

13.09.2017 15:08

@Žena - Ti gospodine Nedjo vodi racuna o svojoj zimnici i o svojoj zeni, ako je imas. Ja sam musko i ne ostavljam zimnicu, ali volim pravdu. Tvoji komentari su uvek uvredljivi za one koji ih pisu- generalno si u opoziciji. Oladi bato.

Dva arsina

12.09.2017 22:07

Kad doktor hoce da ubije zbog ljubomore ili Aca Lukas udari, oni su jadnici, izazvani od strane "zenskog olosa", a Adil je nasilnik i treba ga ignorisati. Njemu je zbog toga upropascena divna karijera a drugi time sticu popularnost. Pravda je za sve ista, ali za neke malo vise.

Jel' tako?

13.09.2017 10:28

@Dva arsina - Hej,malo si pobrkao loncice!Adil je pretukao zenu koja se tek porodila!!!!Zbog ljubavnice!Kao neko ko je zavrsio kriminalistiku i pravo,ZNAO je sta radi!Nije osudjen,jer je ona povukla tuzbu!Normalno je da takvog "emotivca" bar ignorisemo!Nasilje mu je u prirodi!

nedjo

13.09.2017 13:02

@Dva arsina - idi metni zimnicu

Bravo

13.09.2017 15:32

Divan pevac...svaka cast i na pevanju i na obrazovanju!Niko nije spavao izmedju zene i tebe pa da zna sta se tu zaista izdesavalo! Lajte kere a ti Adile samo napred ...

hummer

13.09.2017 20:59

Ja ne znam nijednu njegovu pesmu. Znam ga samo po tome sto je umlatio sveze porodjenu zenu. Kako god... Adile, dodji nekad na koncert Pro Pain. Provesces se kao nikada u zivotu ;)