San Francisko
Tanjug/AP
San Francisko

Tanjug/AP

Kuće ovde vrede milione, Foto: Tanjug/AP

Verovali ili ne, moguće je kupiti ulicu! To se upravo dogodilo u elitnom delu San Franciska, pošto građani koji tamo imaju kuće nisu hteli da plaćaju porez!

Lem i Majkl Čeng su 2015. godine tražili da kupe neku parcelu, a onda su na javnoj aukciji na internetu videli da se pridaje deo u čuvenom Pacifik hajtsu.

Za samo 90.000 dolara kupili su celu ulicu i javne površine. U toj ulici kuće vrede i po nekoliko desetina miliona dolara, a Lem i Čeng poseduju trotoare, javne parkove i svaki metar javne površine.

San Francisko

Tanjug/AP

Trotoari, kolovoz i travnjaci sad pripadaju Čengovima, Foto: Tanjug/AP

Čengovi su uspeli ovo da urade jer vlasnici kuća unazad decenijama nisu plaćali porez na imovinu! Njihovi preci su još davne 1905. godine kupili zemlju i na njoj napravili malo naselje, koje je vremenom postalo elitno. Međutim, kako naslednici godinama nisu plaćali dažbine, zemlja koja se vodi kao "zajednička", javna površina je prodata drugom.

San Francisko

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Stanari ulice tvrde da su plaćali porez, ali da je sve pogrešno proknjiženo i sada prete tužbom jer je neko prodao čitavu ulicu zbog duga od "pišljivih 1.000" dolara!

"Šokiran sam ovim što se dogodilo. Nisam znao da po zakonu neko i može da kupi ulicu. Sada nam nude da je otkupimo natrag, ovo je ludilo", rekao je vlasnik jedne od kuća koji je želeo da ostane anoniman.

Komentari (1)

DEMOKRATIJA

08.08.2017 14:03

DEMOS JE TO TRAŽIO I DOBIO.