Evropa nam čestita na rezultatima:  Goran Obradović
Aleksandar Dimitrijević
Ivana Španović rekorderka

Profimedia

Ivana Španović rekorderka , Foto: Profimedia

„Jako nam je teško. I Ivana i ja smo na ovom šampionatu želeli samo zlatnu medalju! Bilo nam je svejedno da li će biti druga, treća ili četvrta ako ne može da se popne na sam vrh pobedničkog postolja. Pravno gledano, Ivana nije bila najbolja, ali.... Idemo dalje, sada želimo da osvojimo Dijamantsku ligu.“
Ovim rečima je posle finala skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu priču za „Alo!“ počeo Goran Obradović.

Svi znamo kako je i zbog čega naša najbolja atletičarka Ivana Španović ostala bez odličja, ali ono što su novi detalji je šta se sve dešavalo pošto je naš tim uložio žalbu.

Ubuduće bez brojeva na leđima

- Važno je reći da je IAAF doneo odluku da od 2018. godine brojevi na dresovima atletičara na takmičenjima ne budu više na leđima, već samo napred, tako da se više neće dešavati ovo što se dogodilo Ivani - najavljuje Obradović.

Stručnjak koji ima velike zasluge za sve dosadašnje uspehe devojke iz Zrenjanina na velikoj atletskoj sceni ističe da prilikom razmatranja Ivanine žalbe nije korišćena sva tehnologija koja je u ovakvim spornim situacijama dostupna onima kojima presuđuju.

- Veće koje je zasedalo odluku da odbije žalbu je donelo na osnovu video-snimka, a članovi ovog tela nisu gledali video-zapis merenja! A on je atletski „houk-aj” i po pravilima je potrebno da se koriste obe tehnologije pre nego što se donese konačna odluka o žalbi - precizno analizira za „Alo!” Obradović.

Indikativno je da je sporan i trag na osnovu kojeg je donesena odluka o dužini leta Ivane Španović, odnosno njenoj žalbi.

Majkl Džonson: Ovo je sramota!

Da je bes navijača u Srbiji opravdan govore i reči jednog od najboljih atletičara svih vremena Majkla Džonsona. Čuveni Amerikanac koji je osvojio četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a osam puta bio šampion sveta, osuo je “drvlje i kamenje” na čelnike IAAF.

- Toliko novca, toliko tehnologije, a vi imate prikačene strane papira za leđa i grudi najboljih sportista sveta. I one se tako vijore na vetru. Nema smisla. Ime im piše i napred i pozadi, a to je sve zbog reklama sponzora. Samo zbog novca - rekao je nekadašnji svetski rekorder na 200 i 400 metara.

 - Odluka je donesena na osnovu video-merenja na kome se jedva videlo postojanje traga, pri čemu nije jasno da li je to trag od broja ili nečeg drugog - naglašava Obradović.

Da je sve bilo protiv Ivane Španović u londonskom finalu pokazuje i podatak da je njen trener bio onemogućen da joj učvrsti startni broj na leđima.

- Startni broj je obično učvršćen sa četiri zihernadle, ali ja sam zbog problema koje je Ivana ranije imala sa startnim brojem pre finala u Londonu stavio šest zihernadli na broj na njenim leđima kako bi on tokom takmičenja bio čvršće vezan. Kada sam video da zihernadle otpadaju tokom takmičenja, hteo sam da joj priđem i ponovo učvrstim broj, ali mi organizatori to nisu dozvolili.

Nesuđena svetska šampionka u skoku udalj i njen trener danas stižu u Srbiju.

- Izvinite što moram da prekinem razgovor, ali sada moramo da idemo. Sutra (nedelja) uveče stižemo u Beograd - zaključio je Goran Obradović u razgovoru za „Alo!”.

Komentari (13)

fri e4

13.08.2017 08:14

sta nam rade,

Djoko

13.08.2017 08:23

Sto se mene tice Ivana je nase zlato.

Mika

13.08.2017 09:24

I vi hoćete u tu Evropu koja mrzi sve što je vredno u Srbiji, a poltrone i ljigavce hvali !!! Prepoznajte se !

Dejan

13.08.2017 11:59

Pa kad mi ne umemo njih malo da zezamo kad god nam se za to ukaže prilika. Istom merom i istim bezobrazlukom .

ana

13.08.2017 19:30

@Dejan - mi u tome ne uzivamo.

Dejan

13.08.2017 12:02

Nisam rasista ali ne pamtim kada je neki amerikanac ili englez osvojio medalju u atletici a da slučajno nije malo više pocrneo. Znači , nema ih nigdeeee !

baroki

13.08.2017 19:50

@Dejan - 3000m stipl prve dve Amerikanke belkinje. London 2017

dejan

13.08.2017 12:03

Proci ce i ova bruka i sramota al mene brine sta je sledece na koji novi nacin ce nas pokrasti

stokholm

13.08.2017 20:45

@dejan - nisi u pravu niko vas nije pokrao,obrati malo bolje paznju sta je trener rekao odmah posle takmicenja a sta prica danas,njegov propust a sada krivicu prebacuje na organizatore,zao mi je sto se to desilo al pravila su pravila,vise srece drugi put

Srba

13.08.2017 12:04

Treneru, Vi ste isključivi krivac za to što se Ivani desilo. MORALI ste da joj sugerišete da ne skače DOK SE OPREMA (PAPIR) NE UČVRSTI. Makar je i diskvalifikovali... Nažalost, to nije prvi put. I na slici u tekstu se vidi da nije dobro prišvrćen papir a to je bilo na sasvim drugom mestu. Ne tražite uvek opravdanje za Vaše gluposti. DUŽNOST TRENERA je da pričvrsti papir sa imenom...

Darko

13.08.2017 19:28

Ma mi smo naivni. Sto Ivana nije slavila skok? Tako se vrsi pritisak na sudije, a ne ovako. Imas najbolji skok i ne slavis. Pa i da znas da nije ok jer imas najbolji skok. Steta za nebeski skok.

alo Ljudi

13.08.2017 22:19

Rece juce Nenad Stekic, Covek koji bi Ivani mogao biti Skoro deda, Nas Proslavljeni atleticar, da su Ta Pravila bila i u njegovo vreme....

Nikola Dautovic

13.08.2017 22:34

Mene interesuje ko takmicarima namesta brojeve, da li trener ili sluzbeno lice. Ako je sluzbeno lice sve je onda sumnjivo.