Niš Doček olimpijaca u Nišu
B. Janačković
Niš Doček olimpijaca u Nišu

B. Janačković

Doček olimpijaca u Nišu, Foto: B. Janačković

Na balkonu zdanja u kojem je sedište gradonačelnika Niša pojavili su se košarkaš Stefan Jović, vaterpolista Sava Ranđelović, atletičar Nenad Filipović, trener ženske košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Ratković i džudo trener Nikola Milošević, koji su fantastičan trenutak ovekovečili selfije.

Niš Doček olimpijaca u Nišu

B. Janačković

Nišlije oduševile olimpijce, Foto: B. Janačković

- Amerikanci su pokazali da su velesila u košarci i zaslužili su da ponesu zlatnu medalju, ali za sve nas kao i za mene ovde, ovo srebro sija kao zlato - rekao je Jović koga su okupljeni burno dočekali aplauzima i ovacijama.

Niš Doček olimpijaca u Nišu

B. Janačković

Selfi na balkonu, Foto: B. Janačković

On je priznao Nišlijama da je teže je stajati pred njima na balkonu nego igrati na terenu.

Obradovao Nišlije: Stefan Jović sa olimpijskim srebrom

B. Janačković

Obradovao Nišlije: Stefan Jović sa olimpijskim srebrom, Foto: B. Janačković

- Iskreno nisam imao veću tremu nego večeras ovde. Izuzetno sam srećan i ponosan što sam Nišlija da sam u Riju preko svih mojih kolega ovde širio tu neku pozitivnu energiju, da sam mislio na sve vas i drago mi je što ste došli u ovolikom broju da podržite sve momke ovde sa mnom - rekao je Jović.

Verovali smo u pobedu

Vaterpolista Sava Ranđelović rekao je za "Alo!" da su vaterpolisti verovali u pobedu i da su pošli na olimpijadu, kako je istakao i selektor, da osvoje medalju a ne da učestvuju.

- Samo to zlato je falilo ovoj generaciji. Sve smo osvojili i nismo sebi stvarali pritisak da moramo da osvojimo medalju jer sumnjam da bi je osvojili. Igrali smo vaterpolo hladne glave ali iz sve snage i mislim da je to bilo ključno na ovoj olimpijadi - rekao je Ranđelović za „Alo!“.

Trener košarkašica Dragan Ratković zahvalio se Nišlijama za svaku neprospavanu noć i za svaku suzu prolivenu zbog poraza i suzu radosnicu zbog pobeda.

- Svi mi u životu imamo neke svoje probleme: lične, emotivne, finansijske, društvene. Nemojte da se plašite tih problema, nemojte da ih potcenjujete ali nemojte ni da ih precenjujete. Doživljavajte ih kao svoje protivnike i napravite najbolji plan i taktiku kako da ih pobedite. Tako ćete osvojiti najvažniju medalju u vašem životu i postaćete olimpijski šampioni sopstvenog života - poručio je Ratković Nišlijama.

Trener džudista nije krio oduševljenje povratkom u Niš.

- Radili smo sa najboljima takmičili se sa najboljima navijali za naše, bili na mestu gde se svake četiri godine okupljaju najbolji ali je definitivno njabolji osećaj biti ovde kući - rekao je Nikola Milošević.

Obradovao Nišlije zlatom iz Rija: Vaterpolista Sava Ranđelović

B. Janačković

Obradovao Nišlije zlatom iz Rija: Vaterpolista Sava Ranđelović , Foto: B. Janačković

Nenad Filipović čestitao je sportistima na medaljama zahvalio se svim Nišlijama na podršci tokom olimpijade a posebno svojoj porodici koja mu je pomogla najviše u karijeri.

Nišlije su sa olimpijcima otpevali zajedno himnu „Bože pravde“, a od njih su se rastali uz „Marš na Drinu“.

Doček oilmpijaca u Nišu

B. Janačković

Doček oilmpijaca u Nišu, Foto: B. Janačković

Gradsko veće odlučilo je na današnjoj sednici da sa po 50.000 dinara nagradi olimpijce iz Niša.

Slavlje su uveličali i niški srednjoškolci osvajači medalja na brojnim olimpijadama znanja.

Olimpijci iz Rija sa pobednicima olimpijcima znanja

B. Janačković

Olimpijci iz Rija sa pobednicima olimpijcima znanja, Foto: B. Janačković