Dušan Mihajlović
Oliver Bunić
Dušan Mihajlović

Oliver Bunić

Dušan Mihajlović, Foto: Oliver Bunić

U poruci koju je poslao svojim prijateljima, a zatim i objavio na društvenim mrežama, Mihajlović tvrdi da će prava istina o Đinđićevom ubistvu biti otkrivena tek za 50 ili 60 godina.

- Ono što sam imao da kažem o svom radu, napisao sam u knjizi "Povlenske magle i vidici", jasno naglasivši da se radi o mom subjektivnom viđenju i informacijama kojima sam raspolagao. Svakako da nisam znao ni rekao sve i da ima novih saznanja, ali ne mislim da se bavim izmenama i dopunama, posebno ne događaja o kojima će potpuna istina biti dostupna tek za 5-6 decenija - kaže Mihajlović koji je bio ministar unutrašnjih poslova u vreme kada je ubijen premijer Đinđić 12. marta 2003.

Mihajlović tvrdi da ne pišeautobiografiju, niti bilo kakvu novu knjigu.

- Nadam se da će moji prijatelji razumeti zašto ne mogu da im dam "novu knjigu" koja ne postoji i zašto ne mogu da komentarišem izjave koje nisam dao - jada se Mihajlović.

Nekadašnji šef Uprave kriminalističke policije Mile Novaković objašnjava da bi Mihajlović eventualno mogao nešto više da zna o političkoj pozadini atentata na premijera Zorana Đinđića.

- Ne znam šta on još zna pa je potrebno 50 godina za neka spektakularna otkrića. Jedino mi pada na pamet da zna nešto više o političkoj pozadini atentata, sprezi političara i kriminala - komentariše Novaković.

Bivši načelnik Uprave za bormu protiv kriminala Bora Banjac smatra da Mihajlović puca u prazno.

- I dok sam bio u službi on je samo ćutao. Bio je ministar i sad se kao nešto setio, a imao je sve na stolu. Što se ubistva Đinđića tiče, ne očekujem da zna nešto više. Sve je to rekla kazala, Mihajlović puca u prazno - kaže Banjac.

Komentari (11)

kobasica srbije

12.01.2017 00:08

Izgubljen slučaj totalno,pogrešan i nesposoban čovek u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Ukrao nam lepe godine života.

nedjo

12.01.2017 00:23

vidi ti ovog veselog brkajliju masona.. e,ovaj se bas obogati na tudja ledja,verujem da ni sam ne zna sta sve ima

vesna

12.01.2017 01:05

Da li je tuzilastvo po KZ duzno da ovakve spodobe posle izjava da su skrivali dokaze o krivicnom delu i to ubistvu, posalje u zatvor?! Pa neka se tamo prisecaju sta su znali, a nisu rekli istraznim organima?!

DA

12.01.2017 06:03

Mutan lik ,enormno bogat i u raznim kombinacijama.On ovo nekoga opominje.Niko nece smeti nista da ga pita,jer je bio ministar policije i o svima garant doznao i fajlovao svasta. Ko god se i malo zadrzao u sluzbama saznnao je za skandalozne stvari i kad je stani panii time preti i kupuje mir.

Kalimero

12.01.2017 06:16

Dobio bi ti fini brkice 25 po dupetu, sa prutem šipkovačem da priznaš sve..U prdekaru dok ne kaže sve detalje o tom ubistvu i sve šta zna o Čedomiru Jovanoviću njegovoj umješanosti u ovaj i još neke slučajeve iz njegovog kriminalnog dosiea.

sveznadar

12.01.2017 08:28

đžinđića su ubile strane službe jer nije radio kako su oni hteli...okidač zločina domaci izdajnici...bukvalno i čeda i beba i ovaj brko i svi oni znaju sve...bukvalno sve o tom ubistvu...

Paja

12.01.2017 13:32

@sveznadar - Leba ti, a kako ti sve to znas? Bas znas i za Cedu i za Bebu i kazes "ovaj brko" po cemu bi se dalo naslutiti da si prekodrinski Srbin. Znas i da su ga ubile strane sluzbe... Kako ti sve to znas? Zanimljivo je da ovakve teze kao sto iznosi sveznadar, u Srbiji obicno ubacuju u opticaj oni koji su bili na vlasti od 1990. do 2000. i njihovi simpatizeri, pa ja kao laik mogu da mislim, sto i mislim, da oni samo skrecu pricu i zamagljuju tragove pravih nalogodavaca i izvrsilaca u njihovim redovima.

Мићко

13.01.2017 18:20

@sveznadar - paja@ Чедо, ти ли си...?

Boža prorok

12.01.2017 10:37

Mila majka Đinđića je kratko rekla .Mog sina su ubili njegovi najbliži ,i ode baba neonaj svet .

Zoran 62

12.01.2017 13:03

Pa kada ces da kazes? Kada napunis sto godina?

hasan

13.01.2017 09:47

Najgori Ministar policije si bio ti.Sta ti imas sada da kazes kad nikad nista nisi rekao kad je trebalo.