Nemam ništa protiv da svi kažu šta misle o meni
Aleksandar Dimitrijević
Nemam ništa protiv da svi kažu šta misle o meni

Aleksandar Dimitrijević

Nemam ništa protiv da svi kažu šta misle o meni, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Marija Obradović, koju su čitaoci „Alo!“ 2014. proglasili za mis Skupštine, otkriva koja su njena zaduženja u SNS-u, da li je s pravom nazivaju nova Zorana, kao i ko je jedini glasao protiv njenog izbora za potpredsednicu stranke.

- Odluka članova Glavnog odbora SNS-a da me juče izaberu za potpredsednicu, na predlog predsednika stranke, predstavlja veliku čast za mene, ali istovremeno i ogromnu odgovornost zbog preuzetih obaveza. Drago mi je što su u potpredsedničkom timu mladi, obrazovani i pristojni ljudi. Moje kolege - Marko Đurić, Miloš Vučević i Milenko Jovanov, veoma su posvećeni stranačkom radu i ozbiljni, te očekujem odličnu saradnju i dobre rezultate tokom našeg mandata. Biće ovo jedna moderna, napredna faza Srpske napredne stranke, sa angažovanjem velikog broja obrazovanih, stručnih, energičnih ljudi, koji vole svoju stranku i državu, koji žele da živimo u boljoj Srbiji.

Dobila zamenu: Zorana Mihajlović

Dejan Briza

Dobila zamenu: Zorana Mihajlović, Foto: Dejan Briza

- Koja ćete konkretna zaduženja imati u stranci?
- Prema Statutu stranke, naše obaveze su brojne, ali u ovom trenutku treba pažljivo ispratiti proces formiranja organa lokalnih samouprava širom Srbije, izbor nosilaca funkcija u opštinama, gradovima i državi, stalne konsultacije sa našim članovima širom Srbije, kako bi politika stranke i državni prioriteti bili usklađeni. Namera nam je da sprečimo da ljudi zarad svojih, ličnih interesa zloupotrebljavaju poziciju na kojoj se nalaze.

- Kako se osećate kao jedina žena na funkciji potpredsednika Srpske napredne stranke?
- U Predsedništvu stranke od 42 člana, sada je 10 žena. To što sam jedina žena potpredsednica GO SNS-a, to me čini lično ponosnom, ali Zorana Mihajlović je bila takođe jedina potpredsednica GO SNS-a i to je radila odlično, pa imam obavezu da bar ne zaostajem za njenim rezultatima. To sam dužna svim ženama u SNS-u, bar kad je u pitanju borba za rodnu ravnopravnost. Inače, u našoj stranci žene se nalaze na važnim mestima odlučivanja, ali uvak je potrebno da nas bude više, posebno na lokalu.

- Da li vam prijaju komentari, po kojima ste „nova Zorana u vrhu SNS-a“?
- Nema potrebe praviti paralelu između nas dve. Svaka od nas ima svoje načine rada i rezultate, a zahvalna sam joj na dosadašnjoj stranačkoj saradnji, ali i na saradnji Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Ženske parlamentarne mreže. Mnogo je pomogla u vezi sa uvođenjem rodnog budžetiranja, zajedno smo to uradile u parlamentu Srbije. Tako da novinski tekstovi koji pokušavaju da naprave nesporazum između nas dve, nisu tačni. I još nešto, ponosna sam na žene SNS-u, ne znate kakve lavice, žargonski rečeno, imamo širom Srbije. To su nedovoljno angažovani resursi SNS-a, stručne, obrazovane, energične i što je najvažnije - strpljive i ne odustaju!

- Da li je tačno da Jadranka Joksimović nije glasala za vaš izbor i u kakvim ste odnosima s njom?
- Tačno je. To je jedini glas protiv tokom prebrojavanja glasova za moj izbor i u prvom trenutku ja sam prečula da je bio neko protiv, jer je nakon Vučićevog pitanja: ko je „za“, usledio ogroman aplauz i ja sam krenula ka bini, tako da nisam registrovala u toj gužvi dalja događanja. Nemam ništa protiv toga da kolege iznesu lični stav o određenoj temi. Veoma cenim njen rad i rezultate, a zašto je glasala protiv, moraćete sa njom da proverite.

Ne krije da ne voli Mariju: Joksimovićeva

Aleksandar Dimitrijević

Ne krije da ne voli Mariju: Joksimovićeva, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Da li je SNS-u zaista trebala sveža krv?
- Svuda i na svakom mestu je neophodno povremeno promeniti ili rotirati ili ubaciti nove ljude. To donosi nove ideje, nov pristup i novu energiju. To nije uvek garancija uspeha, ali dobar menadžer zna unapred zašto nešto čini. I da se našalim, kako reče naš „kapetan leta“ - pripremio je „dobro obučenu posadu za dug let“. Novoizabrani stranački organi imaju dobar plan, mnogo znanja i energije, ne odustajemo od bolje Srbije.

Potpredsednici samo na „M“

Funkcioner SNS-a Darko Bađok na svom Fejsbuku prokomentarisao je skupštinu rečima da samo oni čije ime počinje na slovo „M“ mogu biti potpredsednici. - Ako neko ima ambicije da bude potpredsednik, mora za početno slovo imena imati slovo „M“ - napisao je Bađok i čestitao Mariji Obradović, Milošu Vučeviću, Marku Đuriću i Milenku Jovanovu na izboru.

Komentari (4)

oko

30.05.2016 06:58

iz koje stranke dolazis gospodo kod vucica

scipion

30.05.2016 19:15

@oko - Iz bivše vladahuće u sadašnju vladajuću.Love Story-Story Love-Love Priča---PRIĆA O LOVI.

Mladja

30.05.2016 07:20

Jeli ovo sestra onog Obradovica sto bi u EPS-u?

Ana

30.05.2016 16:44

Sve rugobe sa ljubavlju prema leopard dezenu...