Orden kao nagrada: Milorad Mažić
Aleksandar Dimitrijević
Orden kao nagrada: Milorad Mažić

Aleksandar Dimitrijević

Orden kao nagrada: Milorad Mažić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ta potvrda bila bi u vidu odlikovanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića na inicijativu Fudbalskog saveza Vojvodine.
Vojvođani su saglasni da arbitar iz Vrbasa zbog zasluga na polju promocije srpskog sporta u svetu zaslužuje ovo priznanje, a predsednik FSV Dragan Simović ističe da je Mažić u samom vrhu našeg društva i države.

- Mažićev primer jedan je od najsvetlijih u našem sportu. Sjajan je ambasador Srbije, učesnik najvećih evropskih utakmica i takmičenja, predstavnik zemlje u Superkupu Evrope i ponovni kandidat za drugo učešće na Mondijalu. Svi ti parametri svrstali su Mažića u vrh našeg društva i države. Znajući da predsednik države ima razumevanja za dostignuća vrhunskih sportista, nadam se da će naš predlog biti usvojen - rekao je Dragan Simović.

Sprema orden: Tomislav Nikolić

Vladimir Živojinović

Sprema orden: Tomislav Nikolić, Foto: Vladimir Živojinović

Predlog je jednoglasno usvojen na Izvršnom odboru FSV i biće otpremljen ka Nikolićevoj kancelariji na Andrićevom vencu.
„Alo!“ je kontaktirao sa kabinetom predsednika kako bi saznao šta je potrebno i da li je moguće da Mažić uopšte bude odlikovan.

- U skladu sa Zakonom o odlikovanjima Republike Srbije, predlog za dodelu odlikovanja mogu podneti državni organi, Srpska akademija nauka i umetnosti, organi autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, organizacije i udruženja. Predlog iz stava 1. ovog člana dostavlja se Kancelariji ordena u pismenom obliku i sa obrazloženjem. Predsednik Republike može dodeliti odlikovanje i samoinicijativno - rečeno nam je iz kabineta Tomislava Nikolića.

Dakle, preduslovi su tu. Sada čekao da li će najbolji srpski arbitar i dobiti priznanje.

Koga je Nikolić već odlikovao

Nikolić je do sada odlikovao FS Vojvodine zlatnom medaljom za zasluge, Vaterpolo savez Srbije Sretenjskim ordenom drugog stepena, posthumno Ranka Žeravicu zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u sportskim delatnostima i Dejana Savića, selektora vaterpolo reprezentacije Srbije, zlatnom medaljom za ostvarene rezultate u tom sportu.

Komentari (1)

neks

22.10.2016 10:51

Tomo ,ne sad nego sacekaj pa pred izbore.To ce bolje da ,,odjekne,,