Tomislav Nikolić Badnji dan
Tanjug / Marko Đoković 6.1.2016.
Tomislav Nikolić Badnji dan
Tomislav Nikolić sa saradnicima, Foto: Tanjug / Marko Đoković

Nikolić je danas tradicionalno uneo badnjak sa saradnicima u zgradu Predsedništva.

On je poručio da se nada da je ova godina jedna od poslednjih u kojoj u Srbiji vlada kriza i da će se živeti bolje.

"Kao što se iščekuje sutrašnji najradosniji dan, tako i Srbija sa pravom očekuje da ovo bude jedna od poslednjih godina u kojoj Srbijom vlada kriza, nespokojstvo, nesigurnost i neverica i da konačno počnemo da živimo bolje nego do sada", istakao je Nikolić nakon unošenja badnjaka.

Predsednik je vernicima čestitao nastupajući Božić, poželevši im da im 2016. godina bude bolja od prethodne.

 

"Svim građanima Srbije i onima koji pripadaju SPC, a i onima koji ne pripadaju, želim da kažem da na njih pođednako mislim baš kao i na one sa kojima sam u istoj veri, najradosnijim hrišćanskim pozdravom Mir božiji, Hristos se rodi. Neka da Bog da ova godina bude bolja od prethodne", poručio je Nikolić.

Poželeo je i da poruka o miru među ljudima dopre do svakog srca ne samo u Srbiji, već i širom sveta.

"Unošenjem badnjaka u Predsednistvo Srbije želeo bih da simbolično pozovem sve građane Srbije da se okrenu ljudima oko sebe, ne samo sebi, nego i onima oko njih, koji možda tiho pate zbog njihovog činjenja ili nečinjenja. Srbija je dovoljno velika, mudra i plemenita da svako može barem jednom pored sebe da pomogne", istakao je Nikolić.

Službu u Predsedništvu Srbije služio je protojerej Milojko Milivančević iz Vaznesenjske crvke, koji je predsedniku države i njegovim saradnicima čestitao Božić, poželevši im mir i zdravlje.

Komentari (4)

Teodora

06.01.2016 13:28

Trebalo je veće drvo da iseku! Pa posle da zaliju unošenje njegovom rakijom... Za ovakve "radove" ovaj jadni nikolić i njegovi saradnici jedino su sposobni. Ako nam to ne pomogne, ništa neće. P.S. Da li je domaćica dragica brendirala badnjak urezivanjem inicijala na stablo?

kentaur

06.01.2016 14:26

@Teodora - A ko ce mu biti polaznik i gde ce da spali badnjak? Neprimereno za javnu instituciju jer se badnjak unosi u kucu.

vule

06.01.2016 17:53

@Teodora - ovima stvarno fali daska!

Dr Miggyy

06.01.2016 21:13

Председник данас је унео бадњак у Председништу Србије, а морао је у свом дому. Он то није могао да уради, из два разлога. Први, Председништво је установа свих грађана Србије, православаца, муслимана, католика и других конфесија, јер само неки православци славе Бадњи дан шестог јануара, остали не. Друго, Бадњак уноси домаћин у свом дому. Можда оправдања има, он нема имовину по пријави у Агенцији. Нема где, ето у Председништву. Христос се роди!