Marko Blagojević
Zoran Ilić
Marko Blagojević

Zoran Ilić

Marko Blagojević, Foto: Zoran Ilić

Nikolić je sada predložio Nenada Tešića i Marka Blagojevića, jer prethodni kandidati nisu ispunjavali sve uslove predvidjene Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Smatram da predloženi kandidati poseduju stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije člana Odbora Agencije za borbu protvi korupcije", naveo je Nikolić u obrazloženju.

Nenad Tešić predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i član je Komisije predsednika Srbije za pomilovanje, a Marko Blagojević radi u Predsendištvu Srbije kao viši samoslani stručni saradnik za kadrovsko-normativne poslove.

Odbor Agencije trenutno ima šest od ukupno devet predvidjenih članova.

Organizacija Transparentnost Srbija pozvala je Skupštinu da se o kandidatima za sva tri upražnjena mesta izjasni što pre i istovremeno, kada već to nije učinila onim redosledom kojim su kandidature podnošene od aprila 2015. godine do danas.

Nikolić je za članove Odbora prvobitno predložio generalnog sekretara predsednika Srbije Nedeljka Tenjovića i samostalnu stručnu saradnicu savetnika predsednika Republike za kulturu i odbornicu u Skupštini Beograda Sanju Marić.

Transparetnost je navela da su Nedeljko Tenjović i Sanja Marić, prema dostupmim podacima, članovi SNS-a ili su to bili neposredno pre podnošenja kandidature, kao i da su kandidati na novoj listi Nikolićevi saradnici ali ispunjavaju zakonske uslove jer nisu članovi stranke.

Komentari (3)

HAHAHA

20.02.2017 13:43

Šta reći, a ne zaplakati? Marko Blagojević viši samoslani stručni saradnik za kadrovsko-normativne poslove. Crni Marko, šta ti bi? što se proda čoveče, a baš si bio gotivan lik?

Brana

20.02.2017 13:44

JA SE UPLAŠIH DA NEMAJU PARTIJSKU KNJIŽICU! Pa, da li može pošten čovek bilo šta da radi u ovoj državi, a da ga ne smatraju nepodobnim ako nije "njihov"???

Marija

20.02.2017 21:25

Sta reci a nezaplakati,Setio se pred kraj svog mandata da nesto predlozi, Verovatno prema jednom kandidatu ima neku obavezu,Gde je struka za ovakav posao, Znaci u Srbiji nemamo obrazovanih i iskusni strucnjaka za ovako vazan posao, Glasati necu jer mi je muka od svega,