Tomislav Nikolić
V. Lalić
Tomislav Nikolić

Dalibor Danilović

Tomislav Nikolić, Foto: Dalibor Danilović

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Nikolić je poziv svom kineskom kolegi da poseti Srbiju, uručio ambasadoru NR Kine u Beogradu Li Mančangu.

U razgovoru sa ambasadorom Li Mančangom, predsednik Nikolić je istakao da je za Srbiju saradnja sa Narodnom Republikom Kinom od strateškog značaja, pre svega zbog tradicionalnog prijateljstva i razumevanja između naših naroda, a zatim i zbog brojnih zajedničkih privrednih projekata.

U tom smislu, predsednik Nikolić je predložio da Srbija i Kina potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

Ambasador Narodne Republike Kine rekao je da će Kina sa zadovoljstvom potpisati sa Srbijom, kao prvom zemljom, sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

On je informisao predsednika Nikolića da je u prethodnih mesec dana razgovarao sa predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u našoj zemlji. Sve te kompanije izrazile su interes za novim investicijama u srpsku privredu, rekao je ambasador Li Mančang.

Predsednik Nikolić je istakao da je naša zemlja stvorila povoljan poslovni ambijent za strane investicije i izrazio očekivanje da će se zbog toga vrlo brzo povećati obim zajedničkog poslovanja kineskih i srpskih kompanija.