FK Partizan - Rad
Marko Metlaš
FK Partizan - Rad

Marko Metlaš

Nikolić teši Evertona posle incidenta, Foto: Marko Metlaš

- Utakmica je bila očekivano teška. Ovo je povratak u srpsku fudbalsku realnost, što se najmanje odnosi na igrače i trenere. Bio je težak teren za igru, ali za nas je danas najvažnije da smo uzeli tri boda i da idemo dalje ka ostvarenju svog konačnog cilja. Utakmica je bila borbena, ne previše lepa, a iz te borbe smo mi izašli kao pobednici - rekao je Nikolić novinarima.

Partizan je pobedio, ali Nikolić nije želeo da previše analizira igru posle novinarskog pitanja koliko je zadvoljan nastupom svog tima.

 - Zadovoljan sam u onoj meri koliko je to bilo potrebno danas. Nemojte tako da analiziramo. Ako hoćemo da komentarišemo, onda da analiziramo sve utakmice prvog kola, a ne samo Partizanovu igru - rekao je Nikolić.

Najveći deo konferencije za novinare protekao je u razgovoru o incidentu. Fudbaler Evertona je posle meča otrčao ispred tribine sa organizovanim navijačima Rada, koji su ga tokom utakmice vredjali na rasnoj osnovi, i gestikulirao prema njima. Nakon toga je došlo do opšte gužve i koškanja na terenu, što je trajalo nekoliko minuta.

- Bio sam na centru, nisam video šta se desilo. Neka to komentarišu, ocenjuju i kažnjavaju oni koji su za to zaduženi, a ja to nisam. Od prvog minuta utakmica je obilovala duelima, a u takvim mečevima igrači koji imaju naglašen temperament znaju da reaguju. Na kraju smo videli sve igrače na jednom mestu, što nije dobro, jer ovo je samo fudbal - rekao je Nikolić.

Novinari su insistirali na tome da se trener izjasni o incidentu i postupku svog igrača.

- Je l' ima još nešto za osudu pre tog odlaska Evertona tamo? Ako ima, osudićemo i jedne i druge, nećemo samo Evertona. Sve su to stvari koje se dogadjaju, ali postoje disciplinski organi koji će odrediti kazne za sve učesnike - rekao je Nikolić.

- Ovo je najčudnija konferencija koju sam održao u životu - dodao je posle toga trener crno-belih.

Trener Rada Nebojša Petrović bio je zadovoljan uprkos porazu.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu protiv dobre ekipe Partizana. Imali smo punu kontrolu igre i pokazali dosta fudbalskih stvari, koje su nas stavile u ravan s Partizanom. U prvom delu smo bili dominantniji, a u drugom se utakmica otvorila, naročito posle gola, koji smo primili amaterski. Sve u svemu, moram da budem zadovoljan. Čestitam igračima na borbenosti i pristupu. Mislim da je ovo garant da Rad ima perspektivu - rekao je Petrović.

Komentari (1)

Crvena

19.02.2017 19:09

To je realnost pameti navijača. Krivi klubovi i vodje navijačkih grupa. Krivo državno rukovodstvo što to ne sprečava.