Tabela izgleda  grozno: Nikolić
Marko Metlaš
Prošle sezone je Zvezda slavila u Humskoj sa 2:1

Aleksandar Dimitrijević

Prošle sezone je Zvezda slavila u Humskoj sa 2:1, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Izabranici Miodraga Božovića imaju devet bodova prednosti, pa bi sa dodatnih tri otišli na 12 u odnosu na komšije i scenario bi donekle počeo da podseća na prošlogodišnji. U slučaju da domaćin dođe do pobede, primakao bi se na šest bodova minusa i s punim pravom mogao da se nada trci za titulu.

„Ako ne dođeš u Zvezdu, onda si partizanovac”

Božović je prokomentarisao i Uroša Đurđevića, napadača Partizana, koji je letos bio pred vratima Zvezde. - Dobar je to igrač. Verovatno bi došao u Zvezdu, ali je problem bio što smo imali mnogo fudbalera i bilo nam je teško da angažujemo još jednog. Ako ne dođeš u Zvezdu, onda si uvek navijač Partizana od malih nogu - rekao je Grof.

Trener domaćih Marko Nikolić je u startu naglasio da izuzetno poštuje šampiona.
- Očekuje nas najlepša i najveća utakmica u Srbiji, ma koliko neki hteli da obezvrede svetinju. Spremili smo se koliko je bilo moguće, nadam se da ćemo uz vetar navijača doći do pozitivnog rezultata. Protivnik ima devet bodova više, osvojio je titulu, imamo respekt, ali i dodatan motiv za pozitivan rezultat. Mnogo ima da se igra, mnogo je teških mečeva, tu je i Vojvodina, trka će biti zanimljiva. Tabela izgleda grozno, istaknuta je u „Teleoptiku“, gde treniramo - rekao je Nikolić.

Tabela izgleda  grozno: Nikolić

Marko Metlaš

Tabela izgleda grozno: Nikolić, Foto: Marko Metlaš

On se potom osvrnuo na mogući sastav Zvezde.
- Očekujem Vijeiru, Božović ima specifičan način rada, a bilo bi naivno da pričam gde je šansa da ih ugrozimo. Imaju iskusniji tim, ali cenim da smo poletniji. Dosta bitna će biti odluka o stranacima, mnogo ih imaju - dodao je strateg crno-belih.

Remi u Humskoj dobar, pobeda izvanredna: Božović

Aleksandar Dimitrijević

Remi u Humskoj dobar, pobeda izvanredna: Božović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Miodrag Grof Božović, strateg prvaka države, u svom stilu je najavio predstojeći derbi.
- Čitam poruke iz njihovih redova, svi kažu da će poginuti. Kao da ćemo „kalašnjikovima“ da se bijemo. Ljudi, ne treba niko da pogine, treba da igramo fudbal. Ne izgubiti na JNA nije loše, a ako pobedimo, to je izvanredno. Derbiji su mečevi koji donose junake i tragičare, a nadamo se da će neko od naših postati heroj - rekao je Božović i dodao:

- Ovo je jedan od deset najvećih derbija na svetu. Veliko je rivalstvo i dobro je što postoji ovakav meč. Moramo da pokažemo dobru igru, da sve protekne fer, da igrači i mi treneri uradimo sve da utakmica protekne korektno. Voleo bih da izađemo iz svega kao pobednici. Imamo loš bilans u Humskoj, pa nikako ne bi valjalo da pomislimo da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo ih lako pobediti. Bodovna prednost nije velika, imali smo 32 boda prednosti lani, pa na kraju zamalo nismo završili kao drugi.

Milorad Mažić

RAS

Milorad Mažić, Foto: RAS

 

Mažićev 12. derbi

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, postaće apsolutni rekorder po broju odsuđenih večitih derbija. Njemu će današnji sudar komšija biti 12. u karijeri, a deseti u prvenstvu, čime će prestići Miroslava Radomana. Njemu će pomagati provereni asistenti, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

 

Pada kvota na Zvezdu

Iako je Partizan u solidnoj formi, pošto je u prethodnih pet mečeva četiri puta pobedio, crveno-beli su ipak favoriti po kladionicama. Koeficijent za pobedu Zvezde je 2,35 i juče u toku dana je bio u padu, što znači da, bar kada su u pitanju inostrane kladionice, igrači više uplaćuju na dvojku. Pobeda “parnog valjka” plaća se kvotom 2,80.

 

Mičel Donald: Da pobedimo, makar i Božović bio strelac!

Mičel Donald, vezista Zvezde, bio je dobrog raspoloženja tokom jučerašnjee razgovora za „Alo!”. - Nije bitno ko će postići gol protiv Partizana, važan je trijumf. Čak i da pobedimo golmanovim pogotkom ili ako je moguće da Miodrag Božović zatrese mrežu, neću se buniti. Moramo da damo gol više od crno-belih i jedino to želim. Možda mi i nova frizura donese sreću, pa baš ja postignem gol, nikad se ne zna. Sigurno će nam faliti Katai, ali isto tako i Marko Grujić, kao i mnogi drugi igrači koji su otišli. Zvezda ima dobar tim, a da nije tako, ne bi bila lider na tabeli - rekao je Donald.