Marko Nikolić
Profimedia
Marko Nikolić

Profimedia

Marko Nikolić, Foto: Profimedia

"Pred nama je specifična utakmica protiv dobrog tima, sastavljenog od mladosti i iskustva, sa perspektivnim trenerom. Očekujem da moj tim bude motivisan na najvišem mogućem nivou i uz disciplinu i veliku posvećenost dodje do pobede. Učinićemo sve da naša velika serija se nastavi", rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Meč dva tima igraće se pred praznim tribinama stadiona u Humskoj zbog kazne Disciplinske komisije FSS prema Partizanu. Novinari su podsetili Nikolića na uspešnu tradiciju crno-belih na mečevima bez publike.

"Nisam sujeveran, svaka tradicija može da se sruši. Ona je veoma bitna, ali ništa ne mora da znači", poručio je Nikolić, dodavši da će dodatan motiv ekipi predstavljati ako navijači dodju ispred stadiona u vreme utakmice kako bi podržali tim.

Partizan je prošlog vikenda došao na prvo mesto na tabeli posle čak godinu i po dana, što prema Nikolić nije veći pritisak u odnosu na dosadašnji.

"Sve utakmice su nam kao finala, tako da nemamo jači pritisak", kazao je trener Partizana.

Kako je naglasio, na njega ne utiču priče iz Crvene zvezde da je pod suspenzijom vodio Partizan na početku sezone, posle optužbi da u Sloveniji nije odslužio kaznu od sedam utakmica zbog rasizma.

"Ako mi verujete nisam ni pratio takve navode. Previše sam zauzet pripremom naših mečeva, analizom protivničke i naše igre, pa nemam vremena. Čovek sam iz sporta i pravi odnos nas je doveo u ovu poziciju. Nećemo da se menjamo jer bi u suprotnom bilo naivno", zaključio je Nikolić.

Utakmica 35. kola Superlige između Partizana i Voždovca na programu je u subotu od 17 sati na stadionu u Humskoj.