Nikola Jokić
Marko Đoković
Nikola Jokić

Marko Đoković

Goran Šujica, Foto: Marko Đoković

Do tada, Jokić će u svoju čast dobiti parče zida, tik uz teren na kojem trenira i radi na podizanju fizičke spreme. Njegovi prijatelji su nam odali malu tajnu - na jednoj od svlačionica uskoro će osvanuti mural s Jokićevim likom.

 - Naš Nikola zaslužuje mnogo više, ali za početak ćemo ga iznenaditi jednim umetničkim delom. Mural bi trebalo da bude završen za dvadesetak dana i biće, siguran sam, nova turistička atrakcija u Somboru. Čitava porodica Jokić je ostala na zemlji, iako njihov najmlađi sin postaje planetarna zvezda. Mnogo truda i rada su uložili kako bi sinove izveli na pravi put, a Nikola je miljenik svih nas u ovom gradu - uz osmeh, ali s puno respekta priča za naš list Goran Šujica, slobodni umetnik i čovek koji obećava da će se vrlo brzo baciti na oslikavanje „Jokićevog zida“.

Jokić: Volim Sombor jer je sve supersporo

Na tome da je veza Sombora i Jokića neraskidiva košarkaški as je potencirao kad god je imao priliku. U nekim ranijim intervjuima pričao je da će u voljenom rodnom gradu da živi kad završi karijeru.

- U Somboru su mi roditelji, porodica, devojka. Volim manje gradove, u kojima vidim poznata lica dok šetam. Tamo je sve supersporo i imam sve što mi je potrebno. Takav je moj Sombor. Grad trgova i parkova, širokih ulica kroz koje kaska pokoji fijaker. Tako sam jednom i ja kaskao svog konja - rekao je Nikola Jokić