Nikola Bulatović
Marko Metlaš
Nikola Bulatović
Nikola Bulatović , Foto: Marko Metlaš

Zatvor je napustio godinu dana pre isteka petogodišnje kazne jer je prošlo deset godina od pravosnažnosti presude došlo do zastarelosti njenog izvršenja, pišu crnogorski mediji.

Kako Pobjeda saznaje, Bulatović je juče oko 16 sati napustio zatvor, nakon četiri godine i petnaest dana robije, jer su se stekli zakonski uslovi zbog apsolutne zastare. U rešenju Osnovnog suda u Podgorici koji je bio nadležan da odluči o izvršavanju krivične sankcije, pozivaju se na član 128, stav 6 Krivičnog zakona u kojem se navodi da "zastarelost nastaje u svakom slučaju kada protekne dvostruko vreme koje se po zakonu traži za zastrelost izvršenja kazne".

S.N. je na suđenju tvrdila da se s košarkašem sastala kako bi uradila intervju za školski list, da su posle dogovora otišli zajedno do njegovog stana i da ju je tamo silovao. Bulatović je negirao da je napastvovao učenicu, ali su sudski veštaci ginekološkim pregledom utvrdili da je maloletna devojka silovana i da je imala povrede na genitalijama i telu.

On nije sporio da je s njom imao odnos, ali je tvrdio da se ona tome nije protivila. Posle žalbe Bulatovićevog advokata na visinu presude, Vrhovni sud je ukinuo ovu odluku i predmet vratio Okružnom sudu. Na ponovljenom suđenju Bulatović je osuđen na pet godina zatvora.

Bivši košarkaš uhapšen je 16. decembra 2011. godine u Dominikanskoj Republici po međunarodnoj poternici Nacionalnog centralnog biroa Podgorica. Bulatović je 17. jula 2003. osuđen na pet godina zatvora odlukom Okružnog suda u Beogradu.

Bulatović je igrao za FMP, Budućnost i Partizan i još nekoliko klubova, a sa reprezentacijom je osvojio dve zlatne medalje.