Zvezdan Terzić
Alo!/Marko Metlaš
Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

 Zvezda je jaka na svakoj poziciji u timu - Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Za Zvezdu je završen prelazni rok što se tiče novajlija. Čak i ako bi konačno stigla ponuda za Ričmonda Boaćija, koju bi klub prihvatio, niko više neće pojačati crveno-bele.

Ovo u razgovoru za "Alo!" otkriva generalni direktor srpskog velikana Zvezdan Terzić, uveren da jesenji prvak u svakom slučaju ima tim za osvajanje titule. Drugim rečima, na "Marakani" se (više) ne očekuju ni Milan Jevtović, ni Danijel Aleksić. Niko!

 Bilo je ponuda za Boaćija, zašto ga niste pustili?

- Nismo dobili onakvu kakvu smo očekivali. Nismo želeli da ga prodamo za 4,5 miliona evra. Novac nam jeste potreban, ali smo rezonovali biznis logikom - bolje je premostiti predstojećih pet meseci i dočekati sledeći prelazni rok, da uzmemo titulu, jer nam Boaći mnogo znači - priča Terzić. 

Mogli smo da dobijemo 20.000.000 evra

Terzić ističe da je Zvezda ove zime od trojice igrača mogla da prihoduje čak 20.000.000 evra.

- Štutgart je za Radonjića nudio šest miliona, Bašakšehir za Pešića pet i za Boaćija smo očekivali sedam, osam miliona evra. Međutim, nismo hteli da prodajemo Pešića i Radonjića, jer je transfer Boaćija bio prioritet. Obećali smo mu da ćemo ga prodati, možda je i zasićen, očekivao je da će otići posle 42 gola u prošloj godini... Nismo mogli da ga "ubijamo" transferima Radonjića ili Pešića.

 Prelazni rok u Rusiji i Kini traje do kraja februara, možda iz tih zemalja stigne očekivani poziv?

- Možda. U slučaju dobre ponude, i ako Boaći bude zadovoljan, transfer je moguć.

 Ako Boaći bude prodat, da li ćete da dovodite nekog?

- Nema više dolazaka, stavili smo tačku. Ako Boaći ode, uz Pešića ostaće Pavkov, tu je i mali Joveljić. Ako Boaći ostane, Pavkov će ponovo na pozajmicu u Niš. O tome ćemo odlučiti najkasnije do 11. februara, kad se kod nas završava prelazni rok.

 Dosad je otišao samo Kanga...

- Ne volim što smo prodali Kangu, ali smo morali jer mu za četiri meseca ističe ugovor. Dobili smo za njega od Sparte milion evra. S njim smo svakako jači, međutim, gde mi je poslovna opravdanost poteza da odbijem milion evra i da igrač u junu ode džabe. Da je Kanga potpisao novi ugovor, na još dve godine, sigurno ga ne bismo prodali. A kako bismo živeli bez para? Nalazili bismo rešenje, kao što smo radili minule četiri godine.

Partizan je slabiji

Zvezdin generalni direktor smatra da se večiti rival nije pojačao.

- Partizan je, realno, slabiji nego jesenas. Otišao je Everton, koji je bio srce tima, davao ritam ekipi, a nije došao niko. Ivanović iz naše lige... - kaže Terzić.

U Humsku je došao Saša Zdjelar, dete OFK Beograda, da li vas je iznenadio?

- Zdjelar je dobro dete, ali je partizanovac i da smo ga dovodili u Zvezdu to bi bilo silovanje. Nema potrebe za tim.

  Donald i Le Talek su ostali...

- Došli smo u situaciju da od vremena kad su svi igrači pisali tužbu protiv Zvezde i bežali iz nje, pre četiri godine, sad niko ne želi da ide. Imali smo ponudu od PAOK za Le Taleka - klubu 750.000 evra, a njemu 800.000 neto. Odbio je, nije hteo da ide. Imali smo za Donalda ponudu od Dinama iz Moskve - klubu 800.000 evra, a njemu 70.000 neto mesečna plata. Odbio je, ostao je u Zvezdi. A ovde igraju za 240.000 evra. To je dokaz koliko smo kao klub napredovali.

 Ima tu i matematike, na leto su slobodni, pa će otići bez obeštećenja, zar ne?

- Verovatno ima matematike, ali može da se razmišlja i ovako: "Zašto bi čekao leto kad mogu sad da uzmem pare". Pogotovo kad je igrač u zrelim godinama. 

Boaći tek za revanš sa CSKA

Ričmond Boaći, napadač Crvene zvezde, nije teže povređen, kako se u prvi mah ćinilo. Snimanjem u bolnici u Turskoj je ustanovljeno da je listu njegove desne noge neophodna intezivna terapija da bi pauzirao desetak dana. To znači da Milojević ne može da računa na njega za prvi duel sa CSKA (13. februar) ali bi mogao za revanš u Moskvi. Boaći se radi oporavka danas vratio u Beograd.

 

Ričmond Boaći

FK Crvena zvezda

 Pauziraće desetak dana - Ričmond Boaći, Foto: FK Crvena zvezda

Da li ćete im ponuditi da ostanu i posle leta?

- Videćemo... Dogovorili smo se s njima da odigraju sezonu do kraja, pa ćemo da razgovaramo. Oni su zaista zadužili Zvezdu. Vrhunski su profesionalci, pomogli su mladim igračima, uz njih su stasavali Ristić, Grujić... Doneli su Zvezdi mnogo radosti. Nikad nisu napravili problem. A došli su kao slobodni igrači.

 Dakle, da li ste zadovoljni ovakvim tokom prelaznog roka?

- Imam dva pomoćnika. Sportski direktor je prezadovoljan što je ekipa, eto ne računajući samo Kangu, ostala na okupu, a poslovni direktor zajedno sa finansijskim kuka kako ćemo da živimo. Ja između moram da balansiram. I da se obezbede pare i da se osvoji titula. Da, titula je prioritet i uveren da ćemo je osvojiti. Nedostajao nam je levi bek, jer je u slučaju povrede Rodića dešnjak Gobeljić prebacivan na levu stranu. Zato smo doveli Hajdina, izvanrednog igrača, da bude alternativa Rodiću. Nedostajao nam je kvalitetan igrač iza špica i doveli smo Bena. Može da igra na sve tri pozicije iza špica, i po krilima i u sredini. Imamo kompaktan tim, jaki smo na svakoj poziciji - smatra Zvezdan Terzić

Komentari (2)

PARTIZANE NAS SI PONOS!

01.02.2018 19:11

AHHHAHYAHAHAHAHHAAHAH

buksna

01.02.2018 23:57

Terza spiner stari,on imao ponudu za Pesica, mislim prica za malu decu.Za tih 5 miliona imaginarnih bi ga on u kolicima vozio do Istanbula...Ne moze za Boacija da dobije preko 4 m a kao za Pesica 5 ponuda...Klub je pokazao da nema strategiju i da je u milosti stranaca.Hteli smo mnogo igraca, a na kraju doveli samo jednog ozbiljnog...Kanga mora biti nadoknadjen ili titula nije sigurna.